x

Korallreven + Summer Heart
Debaser Medis
D. 2012.19.05 Kl. 19:00

2009 uppstod Korallreven och bjöd oss på ett smakprov av underbar eskapism, drömmar om svajande palmer och kristallklara laguner i form av låten Loved-Up. Inspirationen var hämtad från Marcus Joons vistelse på stillahavsön Samoa. Hänförd av öns naturliga skönhet och kultur inledde han ett sammarbete med Daniel Tjäder för att genom musik få fram essensen av denna vackra plats.

Det är något av en tradition bland svenska artister att försöka uppnå denna stillhavsdröm, att charma våra kalla breddgrader med lovord om sol, sand och tropiska fruktdrinkar. Korallreven tar vara på denna tradition och lyfter den till nya höjder där genrer inte har någon plats, där det enda som existerar är känslan av paradis.

Debutskivan ”An Album by Korallreven” utkom passande nog under 2011 års mörkaste tidpunkt och värmde så väl kritiker som lyssnare i den svenska vintern. Nu senast har Korallreven återvänt till Sverige efter att ha uppträtt från kust till kust i USA inför en lycklig publik.

Korallreven är en mental resa till sydligare breddgrader, en upplevelse för sinnena, svalkande som Stilla havets vatten, värmande som tropikernas gassande sol, smakfullt som den färskaste av tropisk frukt.

SUMMER HEART
I ett lyckorus av vision och harmoni bjuder Summer Heart på en blandning av elektronisk världsmusik och lugn drömpop som ger en blixtrande ökning av dina hjärtslag.

David Alexander startade Summer Heart som ett heminspelningsprojekt under våren 2009. Inspirerad av sommaren försökte han fånga hoppet man känner när dagarna blir längre, och den dystra tomheten som infinner sig när höstvindarna tar över. Med sig live har han ytterligare tre musiker som hjälper honom att förmedla de starka känslor musiken är inspirerad av.

Djs: Le Plus!, Festivalrykten & Kristofer Andersson (Throw Me Away)

Kristofer Andersson är en av våra favorit-musikjournalister och redaktör för Throw me away. I höst debuterar han som författare med boken Fas 4 på förlaget Modernista. Han lovar att ta med sig Romain Virgos "Don't you remember", Eva Sharps cover på "Upside down" och några låtar från kommande Saint Etienne-albumet.