x

Strömstedt & Freud - Du Borde Gå Och Prata Med Någon
Flygeln uthämtn. Turistbyrån
D. 2013.02.03 Kl. 18:00

Av och med Niklas Strömstedt och Per Naroskin i regi av Sissela Kyle

Niklas Strömstedt och Per Naroskin har gjort en självutlämnande scenshow som växlar mellan vansinnigt allvar och brutal humor. De har skapat en föreställning där poptönten och den tondöve terapeuten brottas med sig själva och varandra för att förstå lite mer av livet.

Niklas Strömstedts texter och musik är ryggraden i föreställningen, som kompletteras med Per Naroskins terapiperspektiv. Det handlar om kärlekens förhoppningar och besvikelser, om att få ihop sin längtan efter både närhet och frihet och om lindansen det innebär att anpassa sig till andra människor utan att tappa bort sig själv. Det handlar om relationen till sina egna barn och gamla föräldrar. Och lite om döden förstås…

Alla har en längtan efter att förändras och samtidigt en rädsla att verkligen också göra det. Men om längtan övervinner rädslan, kan mycket hända. Och det är inte heller så säkert att det bara är patienten som förändras i processen.Publikens favoritlåtar kanske också får en helt ny innebörd efter detta.


PER NAROSKIN är leg psykolog och leg psykoterapeut. Utöver sin kliniska praktik är Per en mycket efterfrågad föreläsare i ämnen som rör både privat- och arbetslivet. Han har också ett förflutet som ståuppkomiker men mest känd är han förmodligen som en av spanarna i Sveriges Radios program med samma namn. Per har även gjort många egna radioprogram, sommarpratat och är en flitigt anlitad krönikör. Han har skrivit två böcker och utkommer i höst med sin första roman, Fuskaren som försvann (Norstedts).

NIKLAS STRÖMSTEDT ”- Många män som börjar i terapi gör det just för att deras partner säger:
- ”Du borde gå och prata med någon”. Idén till det här äventyret kom alltså, inte helt oväntat, från min fru som en dag sa: - ”Vore det inte skönt att ha en terapeut på scen!”.
Jag började leka med tanken och tog kontakt med Per Naroskin som jag på avstånd följt och som jag både blivit road av och nyfiken på. Tänkte att han skulle vara tillräckligt galen för att tända på en sån idé.


Vi kommer från olika håll, har skilda erfarenheter och referenser men också en hel del gemensamt. Jag ser den här scenshowen som ytterligare ett sätt att ta ”den vanliga konserten” vidare och ge publiken några pusselbitar till.”

Sissela Kyle, skådespelerska, komiker, radiopratare och regissör.
Hela tanken med mötet mellan musik och terapi låter så lockande att jag blir helt förtjust. Jag kände genast att här vill jag vara med! Och lyckligtvis tyckte killarna att det lät som bra idé med mig som kapten på skutan. Mina förväntningar på dem är höga; jag väntar mig det oväntade.

Niklas Strömstedt & Per Naroskin

Band: Mats Persson, Marika Willstedt, Per Björling

Regi: Sissela Kyle

Längd: Ca 1h 45 min

Handikapplats bokas genom BiljettByrån, tel: 011-155100