x

Street Dogs + Twopointeight
Debaser Slussen
D. 2012.07.07 Kl. 13:00

Semestertider, sol, öl och Lost Sound. Skramliga hits ute och inne och dessutom en rejäl dos punk i form av Street Dogs och Twopointeight. Ikväll vänder vi upp och ner på Slussen.

Street Dogs frontman Mike McColgan hade redan under 90-talet gjort sig ett namn som sångare i Dropkick Murphys, en av Bostonpunkens fanbärare. Med debutalbumet "Savin Hill" från 2003 fick Street Dogs redan från början överväldigande respons och den lojala fanskaran växer med varje nytt album, likt McColgans alltid konfrontativa låttexter och bandets musikaliska skicklighet.

Enligt Bostoniansk punktradition skildrar Street Dogs musik arbetarklassens orättvisor och kamp mot en desillusionerad myndighet och giriga storföretag, uppväxten i Bostons hårdare kvarter men även en stolthet för ”Bönstaden”.

Även om text och budskap delas kapitaliserar inte Street Dogs på McColgans bakgrund i Dropkick Murphys eller går efter Flogging Molly och The Mighty Mighty Bosstones irländska skapunk. Det är en hårdare och allvarligare punkrock i en explosiv blandning med rötter i Bostons irländska arbetarkultur.

TWOPOINTEIGHT
Twopointeight har sen dom bildades 2003 lyckats skapa en perfekt blanding av punk och rock. Öppningspåret Redeye från deras hyllade debutalbum från 2005 spelades flitigt i både radio och tv över hela norden. Deras framgångar har låtit dom turnera med tungviktare som Bad Religion och Millencolin på hemmaplan och med Flogging Molly under deras USA-turné 2007. Sedan dess har Twopointeight fortsatt sitt turnerande ut i Europa tillsammans med band som Bombshell Rock, Dead To Me och The Street Dogs för att nämna några.

DJs: Lost Sound med vänner