x

Nasum + Vomitory + Bombus
Kulturhuset
D. 2012.11.05 Kl. 19:00

NASUM: inleder världsturné i hemstaden Örebro

Legendariska Örebrobandet Nasum, som förlorade sin frontman Mieszko Talarczyk i den förödande tsunamin i Asien 2004, ger sig ut på en världsomfattande turné för att fira 20-årsjubileum – och säga farväl för gott. Starten blir i Örebro den 11:e maj.

Örebrobandet Nasum, som blev oväntat framgångsrika som förnyare av och ledargestalter för den extrema musikstilen grindcore, kommer under sommarhalvåret 2012 att fira det som skulle blivit bandets 20-årsjubileum med en världsturné som samtidigt blir det definitiva avskedet.

Startskottet för farvälturnén, som omfattar de flesta världsdelar, kommer att fyras av med en intim spelning i den stad där allting började – Örebro. Den 11:e maj spelar Nasum tillsammans med inbjudna förbanden Vomitory (Karlstad) och Bombus (Göteborg) på Kulturhuset i Örebro.

Efter det följer en hektisk sommar med en rad europeiska festivalspelningar (med göteborgska Metaltown som hittills enda bokade svenska festival), turnéer i såväl Nordamerika som Japan, Australien och Sydostasien. I september och oktober genomförs en avslutande Europaturné på en begränsad skara utvalda europeiska rockklubbar.

- Sen är det färdigt. Inget mer Nasum. Vi har hela tiden tänkt att begränsa oss och inte dra ut för mycket på avskedsturnén, vilket visat sig vara lättare sagt än gjort. Sju år efter att bandet abrupt tvingades upphöra finns ett enormt sug kvar, vilket vi blir sjukt inspirerade av. När vi spelat för så många fans vi hinner under sommaren och tidiga hösten är det farväl för gott, säger bandets trummis och grundare Anders Jakobson.

Åldersgräns: 18år
Fullständiga rättigheter