x

Urban Cone + the Macapeers
Debaser Medis
D. 2012.12.05 Kl. 19:00

Urban Cone bildades 2010 och består av Stockholmssönerna; Rasmus Flyckt, Magnus Folkö, Tim Formgren, Emil Gustafsson och Jacob William Sjöberg. De träffades i gymnasiet och kom snabbt fram till att de delade såväl musikaliska influenser som ambitioner. Urban Cones sound är en skön blandning internationell elektronisk hipsterpop som möter Two Door Cinema Club och Phoenix.

Det har gått fort för Urban Cone – Hösten 2010 la de ut en välgjord demo av första låten Urban Photograph på sin hemsida. Låten fick stor uppmärksamhet på diverse bloggar och nådde under vintern en 2:a plats på The Hype Machine och låg länge A-listad på webradiostationen Gimme Indie. Under våren 2011 signades Urban Cone för Universal Music som släppte debutsingeln Urban Photograph och EP:n Our Youth Pt. 1.

The Macapeers
Indiepopbandet The Macapeers bildades år 2008. Under sommaren 2011 släppte de sin första EP ”A Little Scene” och senare samma år gjordes en musikvideo av låten ”Still Smiling”. Genom åren har bandet haft fullt upp med spelningar över hela Stockholm, på ställen såsom Tyrol och Kungsträdgården, medan de vid sidan av scenen ständigt skriver på nytt material. Till sommaren utlovas ett singelsläpp.

BRIGHT SHADES (Top Billin, FIN)
Det bubblar så sakta men säkert hos våra grannar i öst och Bright Shades är Finlands senaste discolöfte. En DJ-duo från Helsingfors som består av producenterna Roope Karhunen och Ville Tikkanen. Deras sound beskrivs som Power Disco/Electro Disco och jävla dansant! Deras debut-EP Sightseeing släpptes på Top Billin Music's sublabel Nightrunners. I skrivande stund arbetas det för fullt på uppföljaren samtidigt som de turnerar land efter land.