x

Loaded vs Ljudtest W/ New Build + Pearl Fiction M.fl
Debaser Medis
D. 2012.28.04 Kl. 19:00

Vi ska har fest ihop! Kalla det vad du vill; Fest, kalas, party, partaj - vi kallar det en kväll att berätta för barnbarnen om. Loaded och Ljudtest slår påsarna samman för en kväll. Bjuder in relativt nystartade Hot Chip-brorsan New Build, falsettpopiga Pearl Fiction och en radda grymma djs.

Alltså!
NEW BUILD [UK]
PEARL FICTION
PELLE HÖÖK
JONAS FLÄCKERUD
STEFAN JUHLIN
NICKE GRUNDBERG
DISA & EMELIE
NINA & ELENORE
ELINOR & LISELOTT

NEW BUILD [UK]
Sångaren Al Doyle är till vardags medlem i Hot Chip och spelade även med numera nerlagda LCD Soundsystem. Felix Martin känner ni också igen från Hot Chip. Tom Hopkins är kompositör och studioman i London-studion Lanark Studio. Dessa tre utgör grunden i det hyfsat nystartade projektet New Build som nyligen släppte sin debut 'Yesterday Was Lived And Lost' på egna etiketten Lanark Recordings. Live är det mycket större än så. Live blommar de ut till ett sju man starkt rytmmaskineri som svävar någonstans mellan dansant house och enkel, smart electropop. En utav de mest intressanta spin-offsen på många år tycker vi.

PEARL FICTION
För ett par år sedan startade han konst/mode/film/popmusik-projektet ZEIGEIST, som med syntiga popdängor gjorde jäkligt skruvade scenshower runt om i Europa. De släppte albumet ”The Jade Motel” med flera hittar som både hyllades av Pitchfork och roterade på P3, och EPn ”Neverending Love” med en oväntad Roxette-cover. Och då, mitt i alltihop bestämde de sig för att lägga ner bandet. Men ur askan reste sig ett nytt projekt, den här gången ett soloprojekt av mannen som faktiskt stod bakom musiken i Zeigeist – Pearl Fiction.

I vintras släppte han sitt debutalbum "Painted Wolf". Med elektronisk pop med tydliga 80-tals influenser i nutidskostym, och med gästvokalister från Sound of Arrows och Niki And The Dove och tom sambon Kitty Jutbring, gjorde han en fantastisk debut. Singlarna ”Run” och ”Painted Wolf” har spelats flitigt i radio, och det ryktas om att han redan spelat in ett nytt album…