x

Between the Buried And Me
Sticky Fingers
D. 2012.17.10 Kl. 20:30

Presenteras av Kulturbolaget

Det progressiva metalbandet från North Carolina är tillbaks igen. Med sitt nya album i ryggsäcken beger de sig ut på en turné som tar dem runtom i Europa. Tacksamt nog stannar de till i Sverige och med sig har de amerikanska Periphery och brittiska The Safety Fire.

Between The Buried And Me har i det dussin år som de hållit på trätt marken där feta riff och synkoperade pulser ligger i en stadig ström. Med fem album under nitbältet har de vuxit sig större än så många inom deras genre. Deras ovilja att följa konventioner och deras eviga strävan efter att uppsöka outforskade territorier har fört dem in i krossande episka landskap. De korsbefruktar konstmetal med dödliga blastbeats och tråcklar sig igenom ett tätt nät av influenser; på ”The Anatomy of” från 2006 hittar vi covers av så skilda artister som Pink Floyd, Queen, The Smashing Pumkins och Depeche Mode, ett urval som vittnar om bandets bredd.

Snart kommer uppföljaren till den hyllade ep:n ”The Parallax: Hypersleep Dialogues”. Detta än så länge obetitlade album är en skiva som fansen väntat på och om man ser till Between The Buried And Me:s facit och historia så kommer det inte göra någon besviken. Inte en enda förtappad själ.

Som support ser vi amerikanska metalbandet Periphery som sedan det självbetitlade debutalbumet från 2010 snabbt gjort sig ett namn som en av de mest lovande metalakterna för framtiden. Först ut under dessa kvällar är brittiska progressiva metalbandet The Safety Fire.

Åldersgräns: 18 år

Biljettförsäljningen via internet slutar kl 18:00 på evenemangsdagen.
Biljetter säljs på plats från kl 20:00 såvida evenemanget inte är utsålt, detta framgår på www.kulturbolaget.se