x
Joel Alme + It’s a Bird! It’s a Plane!

Joel Alme + It’s a Bird! It’s a Plane!
Debaser Medis
D. 2012.25.05 Kl. 19:00

6 terminer avklarade på Debaser Medis. Det måste vi fira! Vi lovar att vi kommer maxa kvällen till bristningsgränsen, att vi kommer ha kalas, massa dans, mänger med öl och hälsa sommaren välkommen. Till att börja med kan vi berätta att världens finaste Joel Alme kommer lira och att mer information om festen kommer när det närmar sig, håll ögonen öppna. Snajdigt värre!

Vet du inte vem Joel Alme är? Han är ett guldkorn på den svenska pophimlen och är tillbaka med ett nytt album denna vår. Det heter "A Tender Trap" som kommer släppas 9 maj. Den första singeln, tillika titelspåret, släppdes 5 mars och är jättebra! Han inspireras av allas vår husgud Kris Kristofferson och klär sig som Tony Soprano när han hämtar tidningen.

Det var 2008 som Joel Alme albumdebuterade med skivan "Master of Ceremonies". Skivan hyllades och låten "A Young Summer's Youth" spelades flitigt på radion. Två år senare kom uppföljaren "Waiting for the Bells". Ett album som var fyllt till bredden av stråkar, något han dragit ner på nu, avslöjar ett pressmeddelande. Istället är det nya albumet betydligt mer gitarrbaserat. Kom den 25 maj så kan du vakna upp den 26 maj och veta vem Joel Alme är.

"Det är så mycket känslor i detta att hälften vore nog. Men vi har vant oss vid att Joel Alme är mannen som kan sätta enkla ord på de mest triviala situationer.”
”Göteborgsonen har under den senaste tiden lyssnat på Kris Kristofferson, Nico, Jonathan Richman och Frank Sinatra. A Tender Trap sammanfattar precis allt.” - Daniel Magnusson, Gaffa.

"Alme når nya höjder när han placerar musiken mellan gamla storheter som Glen Campbell och Burt Bacharach". - Markus Larsson, Aftonbladet.

"Förutom att A Tender Trap är ett långt större tidsdokument än vad det någonsin kommer att få uppskattning för är skivan Joel Almes mest fulländade hittills". - Pierre Hellqvist, Sonic.