x

Selam Sounds Festival 2012
Annexet
D. 2012.11.08 Kl. 19:30

Vi på Selam längtar efter mer latin, karibisk, urban och afroinfluerad musik i festivalutbudet – och därför sätter vi ihop precis en sådan! Nu är hela programmet för endagsfestivalen Selam Sounds bokat och klart! Förra året var det storstjärnan Américo som headlineade Selam Sounds och satte rytmen cumbia på den svenska kartan, i år är det ingen mindre än Rubén Blades som gästar oss! Kvällen går av stapeln på Annexet, Stockholm Globe Arenas och bjuder på en kavalkad av spännande, dansanta och glädjesprudlande artister; från reggae och samba till cumbia digital och salsa från kl 18-03!

Självklart blir det fest fram till småtimmarna från våra eminenta DJ's Casita, Mica, Dario och Eliseo som spelar allt från reggaeton, hip hop, salsa, merengue, reggae och mycket mer!

Finns väl knappast ett bättre sätt att hålla kvar sommarkänslan hela augusti ut!

Rubén Blades (Panama/NY)
En av den spanskspråkiga världens mest kända låtskrivare, sångare, skådespelare, jurist och politiska aktivist! Musikaliskt står Rubén alltid med en stadig fot i de svängiga Afro-Kubanska rytmerna, experimenterandes med Latin Jazz genren och med Nueva Canción rörelsens medvetna texter som grund.

Chancha Via Circuito (Buenos Aires)
ZZK producenten och artisten Chancha tar oss med på en resa genom sydamerikanska rytmer transformerade till ett globalt konstnärskap i en mix av elektronisk argentinsk folklore, cumbia och hip hop.Många upptäckte Chancha Via Circuito på återkommande klubben Zizek Nights, i Buenos Aires. Kvällarna blev en enorm succé och satte Cumbia Digital på kartan! Zizek Nights har på senare år utvecklats till skivbolaget ZZK och tillsammans med andra DJs på ZZK turnerar Chanca runt om både i Sydamerika och hela världen.

Simone Moreno (Sverige)
Simone Moreno från Salvador da Bahia (Brasilien) är numera bosatt i Stockholm och har en över tio år lång solokarriär och flera kritikerrosade album i bagaget. Tillsammans med bandet Os Lourinhos (medlemmar från Calle Real, Sofia Karlsson, Robyn, Blacknuss) har hon spelat massor runt i Europa och fått fin kritik för nya skivan "Planetas" (bl a 5/5 i DN och med på Agrells topplista i SDS över förra årets bästa skivor). Musiken är en resa runt jorden i känslor och musikstilar där reggae möter afro möter jazz möter soul möter samba och
t o m lite svenskt vemod, men med ett sjuhelsikes sväng som gemensam nämnare!

Slag från hjärtat (Sverige)
Slag Från Hjärtat är ett 9-manna band med rötterna i Stockholm och Uppsalas förorter, och en av de mest lovande grupperna inom svensk reggae just nu. Bandets sound är tung, dansant baktakt - omöjlig att stå still till. I maj 2012 släpptes singeln “Sträck Ut Din Hand”, där Ras Udo, en av bandets?tre sångare, kombinerar sin unika stil med ord?från rapparen STOR ur Ayla-kollektivet (STOR, Carlito,?Muhammed Ali, Mack Beats).? Budskapet som Slag från hjärtat leverar är enkelt: Solidaritet, broderskap och kärlek över gränserna!

Samtal & Barhäng i Fania Room
Nathan Hamelberg och Miguel Sida spelar gamla skivor och samtalar om hur salsa blev salsa; hur mambo, soul, jazz och karibisk musik sammanstrålade i New York, hur skivbolaget Fania lyckades både samla och förändra latinscenen som ingen annan gjort innan, hur den unge panameñon Rubén Blades kom in och vitaliserade Fania, först bakom kulisserna som låtskrivare, och senare som världsartist - och hur allt detta påverkat Sveriges musikscen från sjuttiotalet till idag.

För mer info om biljetter och tider se www.selam.se

Priset blir billigare desto tidigare du köper din biljett!
1 maj-11 augusti = 450 kr + serviceavgift
Från kl 17.00 den 11 augusti = 550 kr + serviceavgift

Endast direktbetalning