x

Spoek Mathambo
Nefertiti
D. 2012.03.05 Kl. 21:00

Luger & PK Musik presenterar:
Spoek Mathambo (ZA)
Nefertiti
Torsdag 3 maj 2012 kl 21.00
På scen ca. 22.00
Ålder 18 år

Ändå från Johannesburg kommer Spoek Mathambo. Spoek Mathambo är kulturchock i dess mest sanna bemärkelse. Det är smutsigt, banbrytande och lekfullt. Heliga kor slaktas omgående men med vördnad. Och ingenstans skulle vi vilja ha det annorlunda. Vi är väldigt glada över att meddela att Spoek Mathambo spelar på Nefertiti den 3 Maj!

Spoek Mathambo håller i sina psykedeliska trådar och styr musiken i ett maniskt ADHD-mönster. Dubstep tråcklar sig genom ett nät av grimey township tech som rullar ut i uppfuckad goth-house. Han målar upp ett kollage av idéer som pusslas ihop med hjälp av knivskarp grå hjärnsubstans. Denne exil-sydafrikan (numera med Malmö som bas) har lyckats skapa något nytt från allt gammalt som florerar i den digitala jaktmarken. På "Mshini Wam" från 2010 fann man en vansinnig cover på Joy Divisions "She Lost Control" som både rörde och rörde upp gamla fans men belackarna var trots allt i numerärt underläge.

Nya "Father Creeper", som släpptes på indiegiganten Subpop, förvaltar Spoek Mathambo sin musikaliska vision på ett sätt som får vuxna män och kvinnor att gråta. Burkiga beats, skeva syntar och jäktande gitarrslingor pryder låtarna likt gyllene ornament. "Father Creeper" är ett album som är framtiden mer än något annat. Men det fattar alla. Storheten är grandios som plattityden skulle vilja säga. Det går inte att säga det på något annat sätt.