x

2.35:1 Axel boman&dave Aju
Berns
D. 2012.04.05 Kl. 23:00

2.35:1 Presenterar Axel Boman & Dave Aju

AXEL BOMAN
Axel är född och uppvuxen i Stockholm och det var omkring 1992 som Axel började skaka rumpa i alla möjliga konstiga situationer - på skumma lager, på blommande fält, i svettiga källare - vilken plats som helst, som hade en fin ljudanläggning och någon som pumpade en fet basgång genom den.

Hans äldre bror var redan en samlare av de senaste techno- och houseplattorna och Axel började också livnära sig på färska beats, något som har hållit honom vid liv sedan dess.

Han började bygga upp ett rykte på Stockholms klubbscen och snart var han erkänd som en av Sveriges mest skickliga och snyggaste dj dudes. Han blev snart produktiv och jobbade i små studios i hemstaden och i Göteborg. Låtar som undergroundhitten "Arcimboldo" på Ourvision Recordings landade snart hos kännare som DJ Koze, Magda och Seth Troxler. Hans sound är rått och lekfullt med oceaner av soul - precis vad dansgolvet behöver och längtar efter idag.

2010 var det stora genombrottsåret för Axel, med den episka house hymnen "Purple Drank" släppt på DJ Kozes nya Pampa Records imprint. I London deltog Axel i Red Bull Music Academy och startade sitt eget märke Studio Barnhus tillsammans med Petter (Border Community) och Kornel Kovacs. 2011 kommer Axel att släppa en hel del nytt material och remixer på bolag som Permanent Vacation, Moodmusic, Glass Table, Hypercolour, Tartelet och naturligtvis Studio Barnhus. Skål!

DAVE AJU
Marc Barrite alias Dave Aju växte upp i San Franciscobukten. Han har jobbat i sin egen takt men är erkänd som en säker källa vad gäller nya och uttrycksfulla ljud som samtidigt har sin grund i kunskap och passion för dansmusikens kulturella rötter. En man som är orädd för nya äventyr och vägar kantade av externa musikinfluenser även om barndomens jazz och hip hop utgör kärnan i musiken i form av en varm västkustkänsla.

Dave Ajus remixer, DJsets och liveuppträdanden är hett eftertraktade bland lablar, klubbar och festivaler världen runt och favoriserade hos ett antal framåttänkande vänner. Matthew Herbert är en av dessa som på senare tid har beställt en EP release. Det talas fortfarande om fullängdsalbumet Open Wide i elektroniska kretsar. Skivan nominerades till det ärofyllda Preis der Deutschen Shallplattenkritik och lovordad bland både musikälskare och högt aktade kollegor.

Tickets to 2.35:1 are now available for every Friday and Saturday to make sure you get a chance to hear your favourite DJ’s! With a valid ticket you’re guaranteed entrance before midnight.

Make sure you pick up your ticket!

Age: 23+