x

Nguzunguzu + Cristian Dinamarca
Debaser Slussen
D. 2012.06.06 Kl. 15:00

Troligtvis har du redan hört Nguzunguzu utan att veta om det. LA-duon var nämligen ansvariga för M.I.A´s Vicki Leekx mixtape som släpptes i slutet av 2010 och Asma Maroof är för närvarande M.I.A´s Tour DJ. Dessutom ses Daniel Pineda och Asma Maroof som ett av Los Angeles erkänt största DJ-set.

Till följd av Vicki Leekx släppte Nguzunguzu två EP´s, Nguzunguzu och Mirage, och är nu senast aktuella med Timesup EP som släpptes i slutet av 2011. Inspiration hämtas från Chicago Footwork, Contemporary RnB, UK Bass, Leftfield Grime, listan kan göras lång. Det hela mixas och stöps om till futuristiskt global klubbmusik.

Detta dansanta hopkok har resulterat i en mäktigt tung och tropisk bas som för oss till djungelns mörkaste dansgolv. Det är förhäxande lekfullt och fullkomligt oemotståndligt. Dansa som om kvällen var din sista när Nguzunguzu sätter djungeln i brand.

Cristian Dinamarca är Stockholms-dj:n som de senaste åren har varit en ständig ingrediens i stans nattliv. Han har varit resident på allt från Berns, Spy Bar och F12 till Strand, Medis, Nalen och Marie Laveau, och turnerat landet runt, spelat på festivaler och drivit egna klubbar.

Nu får dock skivspelandet stå lite åt sidan, för med nysläppta debuten Rey EP (Top Billin’) tar Cristian Dinamarca sitt största kliv hittills som producent, och namn som Style of Eye, Sam Tiba och MikeQ har redan gett tummen upp. Precis som hans tidigare Soundcloud-släpp har vittnat om, bjuder Rey EP på en melodiös, experimentell, bastung och klubbvänlig mix som är omöjlig att kategorisera. Den är familjär och främmande på samma gång, rytmisk samtidigt som den är drömskt melankolisk. Men spela den ute och folk börjar dansa med underkroppen istället för överkroppen.

Förutom att ha producerat 360 Donna på klubbfenomenet Gnucci Bananas stundande debut-EP, släppte nyligen Cristian Dinamarca Feelsso/Come On på Animal Language tillsammans med Tony Senghore, en EP som spelades på premiären av Diplos BBC One-program Diplo & Friends. Trots färska släpp är han tillbaka i studion och filar på nya projekt. Fingerfärdigheten och kreativiteten Cristian Dinamarca har demonstrerat som dj kommer väl till hands i hans egen musik, och klubbscenen blev precis mycket roligare.

Avslutar kvällen gör bästa Christoffer Reichenberg som bokat band till Landet, haft klubbar som Boom Boom & Doom och Bland Molnen för att nämna några.