x
Rufus Wainwright

Rufus Wainwright
Trädgår´n
D. 2012.03.12 Kl. 20:00

Äntligen kommer en av de allra främsta samtida låtskrivarna tillbaka till Sverige. Den 3 december besöker Rufus Wainwright med sitt band Trädgår’n i Göteborg.

Efter några år med koncentrationen på annat håll – bland annat den Grammy-nominerande rekreationen av Judy Garlands mytomspunna konsert på Carnegie Hall och operan Prima Donna – släpper Rufus den 23 april sitt efterlängtade sjunde studioalbum, Out of the Game. Albumet är ett samarbete med den hyllade producenten Mark Ronson som tidigare jobbat med popartister som Amy Winehouse, Adele och Lilly Allen. Resultatet den poppigaste, mest tillgängliga och kommersiella skivan under Rufus karriär. Samtidigt är den självklart karaktäriserad av Rufus säregna och kvicka textförfattande. Till skillnad från de mörka pianostycken som utmärkte föregångaren All Days Are Nights är Out of the Game en anmärkningsvärd retur till popscenen, en dansant skiva fylld av elegans, humor och kraft.

I december återkommer Rufus Wainwright tillsammans med fullt kompband. Fansen kommer således att få uppleva en annan sida av Rufus i jämförelse med den avskalade spelningen han gjorde sist i Filadelfiakyrkan 2010. Liksom nya albumet kommer det bli poppigt, det kommer bli djärvt och vackert. Och det kommer också självklart att bli mycket Rufus.

Åldersgräns: 18 år