x

Casablanca
Kulturbolaget
D. 2012.01.06 Kl. 21:00

Presenteras av Kulturbolaget & Klubb Hell Yeah

Support:  Damien

Det svenska rockbandet Casablanca släpper det efterlängtade debutalbumet Apocalyptic Youth den 16 Mars 2012. Bandet består av sångaren Anders Ljung (Space Age Baby Jane), trummisen Josefin Forsman (Sahara Hotnights), gitarristerna Erik Stenemo (Melody Club) och Ryan Roxie (Alice Cooper, Roxie77), och basisten Mats Rubarth (tidigare allsvensk fotbollsspelare, numera låtskrivare). Skivan som bandet jobbat med från och till under ett års tid är inspelad i Polar studios av Chris Laney.

Processen med Apocalyptic Youth har kanske tagit längre tid än normalt, men är man en grupp bestående av fyra rockstjärnor och en fotbollsspelare får man kanske räkna med det. Men det viktigaste har varit deras strävan att göra en så bra skiva som möjligt. Och här är den.

Albumet Apocalyptic Youth innehåller tio spår, inklusive radiohiten Downtown som spelades flitigt på radion förra året. Den 20 Januari släpps andra singeln Love and Desperation, den 16 Mars släpps debutalbumet över hela norden. I samband med det ger sig bandet ut på Sverigeturné.

Åldersgräns: 18 år