x

Melody Gardot
Lisebergshallen
D. 2012.04.12 Kl. 19:30

Melody Gardot gav jazzen ett nytt ansikte, fräscht förknippat med en föryngring som var lika efterlängtad som förmodad. På sitt genombrottsalbum ”My One And Only Thrill”, sprängde Melody barriärerna och levererade en skiva som inte bara satte satt nytt fokus på jazz utan kom att tilltala en större och bredare publik. Hennes mjuka röst svepte sig som en filt runt själen och fingrarna vandrade försiktigt och precist över flygeln när tonerna till ”Baby I'm A Fool” kom ur högtalarna.

På sitt kommande tredje album ”The Abscense”, en skiva som influerats av hennes resor runt världen, har hon gift tangons själ med sambans starka färger och filtrerat det genom sitt egna jazziga Gardot-filter. Vi kan egentligen inte förvänta oss något annat än ett mästerverk.Albumet (Universal) släpps digitalt och på Spotify den 28 maj och från den 30 maj finns albumet i butik.

Om man är svag för Gardots skivor är det inget mot vad som slår emot en när man ser hennes liveshow; trots sin unga ålder är hon en gammaldags entertainer som sätter showen i första rummet. Pulsen som infinner sig är manisk och rusar iväg i takt med musiken. Man förbryllas inte av de stående ovationerna och de skrivna hyllningarna man hör och läser.

Melody Gardot är inte så bra som alla säger – hon är bättre.

Den svenska publiken har tagit Gardot till sina hjärtan och senast hon var här var det enbart toppbetyg och lyriska recensioner!

www.melodygardot.com

Arrangörer: www.livenation.se och www.kulturbolaget.se

Åldersgräns: 13 år
Insläpp kl. 18.30
Längd: ca 90 minuter, ingen paus.
Rullstolsplats bokas via Lisebergs Nöjesbokning 031-400 100

Arenaskiss