x

Popkväll I Parkhallen
Boråsparken/Parkhallen
D. 2012.17.05 Kl. 19:30

Popkväll i Parkhallen.
Alice B, Crying Day Care Choir, Boa Constrictor + support

Alice Boteus är den 22-åriga Göteborgaren som fick sitt uppsving med sitt band Alice B i och med singeln Vi har ingenstans att ta vägen. Lika flitigt spelad på P3 som jämförd med Håkan Hellström plockades bandet upp av EMI, som snabbt gav ut den självbetitlade debutskivan. Visst är jämförelsen inte helt oberättigad - Göteborgsromantiken, den goa dialekten och den dimmiga nattfilosofin är inslag som stämmer in väldigt väl på såväl Alice B som Hellström. Men Alice B är annorlunda. Det råder ett stilistiskt mörker över denna tämligen unga popakt. Det tar form i cyniska textrader som "Folk kommer alltid vilja köra över dig", de färglösa skivomslagen och en helt mörkklädd Alice på scen. Men trots detta svarta tema som Alice B lägger fram i sitt artisteri så verkar det även finnas ljus och hopp vardagsobservationerna, som i textraden "Vi har inte gjort allting för sista gången i den här staden.

En av kvällens övriga akter började sin karriär utomlands, nämligen i Argentina. Det var efter en resa till Sydamerika som de fyra färdkompanjonerna bestämde sig för att starta band tillsammans. Produkten av detta blev Crying Day Care Choir. Med medlemmar sprungna från bland annat Monde Yeux har kvartetten charmat i stort sett alla sommarromantiker med sitt singelsläpp July. Arrangemangen är sparsamma och fokus ligger vid harmoniska melodier framförda av ljuva och hoppfulla sångstämmor. Det är folkpop i sin allra renaste form där mysigt enbart är förnamnet, missa inte när Crying Day Care Choir sjunger in sommaren i Parkhallen den 17:e Maj.

Boa Constrictor är popbandet som troligtvis har haft lika många medlemmar i omlopp som de har låtar i repertoaren. Efter många om och men verkar bandet dock ha hittat sin permanenta sättning på sex personer. Med en fot i 60-tals pop och den andra i 90-talets indie har Boa Constrictor med Elin Redhages lena stämma fått gensvar världen över. Singelsläpp i USA genom Cloudberry Records, turnéstopp i Tyskland och svettiga dansgolv hemma i Sverige - framtiden ser onekligen ljus ut för Boa Constrictor.

Först ut denna kväll är kvintetten Miss Emporium. Detta relativt nystartade bandet har rötter i Borås. För drygt en månad sen släppte bandet sina första låtar på nätet, avverkade sin första spelning och fick sig ett samtal från Rockborgen. Med gitarrslingor som för tankarna till Hurricane Gilbert eller Carl Barats plockande och melodier som låter likt Cardigans kan det inte bli annat än svängig
För mer information:
http://rockborgen.seÅldersgräns: 13år
Fullständiga rättigheter till personer över 18år.
Servering under hela kvällen.

Ev. överblivna biljetter säljes i entrén från kl. 19.00