x

Gustaf Sjökvists Kammarkör Presenterar Come Sunday
Eric Ericsonhallen
D. 2012.29.05 Kl. 19:30

Med "Come Sunday" återupplivar Gustaf Sjökvists Kammarkör en konsertform som var mycket populär under 70- och 80-talen, samarbetet mellan kör och jazzgrupp. Konserterna var uppskattade och samlade stor publik.

Det började med tre konstellationer. Leif Strands kammarkör i samarbete med Jan Johansson, Storkyrkans kör med Arne Domnérus jazzgrupp och Eric Ericssons kammarkör tillsammans med Svend Asmussen. Många av våra främsta jazzmusiker som Bengt Hallberg och Georg Riedel komponerade, arrangerade och försåg grupperna med nytt material.

Nu tycker vi det är dags att blåsa nytt liv i den här samarbetsformen, och det tänker vi göra tillsammans med unga, framgångsrika jazzmusiker. De fyra är:

Magnus Lindgren - tenorsax, flöjt
Mathias Algotsson - piano
Hans Backenroth - bas
Robert Mehmet Ikiz - slagverk

Gustaf Sjökvists Kammarkör, som tidigare musicerat tillsammans med såväl Arne Domnérus som Georg Riedel och Bengt Hallberg, ser verkligen fram emot detta möte till vilket vi plockat fram en rad gamla klassiker. Eller vad sägs om It Don't Mean A Thing, Round About Midnight, Moonglow, Li'l Darlin' och Come Sunday för att bara nämna några av gobitarna.