x

Lasse Franck - Releasefest
PUSTERVIK
D. 2012.22.05 Kl. 19:00

Pustervik presenterar:
Releasefest för Lasse Francks nya skiva "Lilla Svärje".
Pustervik - Matsalen
Tisdag 22 maj kl 19.00
På scen ca. 20.00
Ålder 18 år

Hur Lasse Franck fungerar i sociala sammanhang ska vi kanske inte uttala oss om. Inte här och nu. Att hans låt" Sociala sammanhang" fungerar synnerligen väl, som ett medryckande och uppfriskande avbrott i den svenska popslentrianen, kan vi däremot fastslå med fullständig övertygelse.Lasse Franck har i många år skrivit låtar i olika Göteborgslyor. Han har varit med i ett antal band, bland andra Alice Cooper-gruppen Institute of Nude Wrestling.
Men inte förrän nu släpper han sin debutplatta, "Lilla Svärje" - en skiva som berättar om tillståndet i nationen – och som dessutom får dig att vilja göra någonting åt det. Att Lasse inte har särskilt mycket till övers för ”de nya moderaterna och resten av den blåbruna alliansen” är tämligen tydligt.
Och en låt som "Nu börjar det roliga" kan ses som en direkt kommentar till Carema-skandalen (även om den klärvoajante Lasse Franck skrev sången innan skandalen var ett faktum).
Skivan är dessutom producerad av gitarristen och ljudfantasten Håkan Svensson (Nationalteatern).Ett tag satsade han på en karriär som Franckensteins monster. Det lyckades inte alls. Hans ansikte är hopsytt med 47 stygn men sist vi såg Lasse verkade han ändå rätt nöjd. Och snygg.


Lasses nya album "Lilla Svärje" släpps den 16 maj. Veckan därpå spelar Lasse med sitt band i Göteborg.