x

Lill Lindfors
Högby kyrka
D. 2012.23.07 Kl. 19:00

LILL LINDFORS
Hela Sverige har ett slags relation till Lill Lindfors. Och hela Europa tappade hakan när Lill tappade kjolen i melodifestivalen 1985. Lill med sin magiska, sensuella utstrålning som det är så svårt att värja sig mot. Med den här konserten har Lill varit i Spanien och sedan turnerat i Sverige och Norge de senaste fyra åren.
Lill tillhör en av Sveriges "bredaste" och absolut populäraste artister och det bevisar hon i den här konserten som består av bl.a. latinmusik, kända standards, musik från egna CD och mycket humor.
LILL syns ofta i TV-rutan i program som Så Ska Det Låta- Dobidoo m.m.

HECTOR BINGERT (från Uruguay) saxofonisten-flöjtisten-klarinettisten som har spelat med Sammy Davis Jr.och Nat King Cole i Sydamerika. I Sverige känd med sin egen grupp "Latin Lover". Hector har spelat med Lill många år och blivit hennes favoritmusikant.

MATS NORREFALK (gitarr & sång) Ett nytillskott till ensemblen från år 2007 som ger en ny dimension till konserten. En fantastiskt begåvad och mångsidig gitarrist och sångare.

CLAES CRONA trio ser man ofta bakom världsstjärnor . Trion har gjort flera egna CD och ett flertal med : Buddy De Franco-Eddie Daniels-Putte Wickman-Svante Thuresson etc. Under senare år turnéer med Toots Thielemans-Georgie Fame-Stacey Kent-Svante Thuresson-Putte Wickman-Viktoria Tolstoy-Scott Hamilton etc. Senaste CD: 2007, "A Tribute To Putte Wickman". 2008 Claes Crona trio med "Tre Tenorer". 2009 "Remembering Putte Wickman" med Ken Peplowski-Putte och trion och 2009- LIVE CD-n med Lill Lillfors.Ny CD med Toots Thielemans som Gäst.

Två fantastiska musikanter ingår i trion: HANS BACKENROTH (bas) och JOCKE EKBERG (trummor)

För info:Claes Crona Tel&Fax: 08-657 90 20 Mobil:070-678 67 18
E-mail:[email protected] Hemsida:claescrona.com

Ev ledsagare bokar biljett via KalmarSalen 0480-421010
Längd: 1,5 tim. Ej paus.