x

Officiell Invigning- Svenska Ögonblick
Friends Arena
D. 2012.27.10 Kl. 20:00

VÄLKOMMEN TILL DEN STÖRSTA FÖRESTÄLLNINGEN I SVERIGE NÅGONSIN!

Regissören Colin Nutley är en mästare på att fånga och dramatisera essensen av det som är svenskt. Invigningen av Sveriges nya nationalarena den 27/10 är hans tolkning av ”Svenska Ögonblick”. En hyllning till svenskt ljud – och ljus – och en resa genom den svenska musikskatten.

Medverkande:
The Hives, Icona Pop, Roxette, First Aid Kit, Loreen, Tommy Körberg, Agnes, Kalle Moraeus, Danny Saucedo, Sven-Ingvars, Rikard Wolff, Peter Matei, Orphei Drängar, Sofia Jannock och Norrköpings symfoniorkester under ledning av Hans Ek.

Den 90 minuter långa och intensiva showen bjuder på den största och mest påkostade scenproduktionen i Sverige någonsin, och samlar några av landets största artister, dansare och underhållare. Musikunderhållningen blir en unik mix av gamla klassiker och helt nyskrivet material med allt från jojk, opera och folkmusik till dansband, elektropop och hårdrock.
Friends Arena kommer bli världsledande på liveupplevelser och den spektakulära invigningen av nationalarenan blir något som kommer att skrivas in i historieböckerna. Det blir en upplevelse som aldrig kommer åter och en show du absolut inte vill missa. Under kvällen bjuds du på underhållning med Sveriges största artister, skådespelare, dansare, sportprofiler och underhållare. En samling ögonblick som aldrig kommer tillbaka!

Men ”Svenska Ögonblick” bjuder på mycket mer än bara oväntade och spännande möten mellan Sveriges artistelit. Det bjuds även nycirkus, trolska sagovärldar och oförglömliga sportögonblick, blandat med filmmaterial som spelats in runt om i landet. Ett smakprov av Friends Arenas potential i form av sikt, ljud och ljus, och på allt som kommer att kunna upplevas här framöver.

- Målet är att skapa en unik föreställning tillsammans med artisterna och publiken, och bjuda alla som deltar på flera oförglömliga ögonblick att ta med sig hem, och bära med sig till nästa gång de kommer tillbaka, säger Colin Nutley.


Hela planen kommer att användas som spelplats för detta evenemang. En rund scen kommer att vara placerad mitt på planen, vilket gör att den är öppen åt alla håll i arenan. Det finns alltså ingen fram och baksida på scenen.

OBS! Föreställning kommer att TV-sändas, alla platser intas senast kl 19.30!

OBS! Endast direktförsäljning via nätet, förbered ditt betalningsmedel.

Du som valt leveranssätt TicketFast, glöm inte att skriva ut dina biljetter.