x

Winhill/Losehill
Göteborgs Stadsteater
D. 2012.09.06 Kl. 22:00

När Winhill/Losehill släppte debuten Swing of Sorrow delade musikrecencenterna ut sina högsta betyg, bland annat DN som gav albumet fem av fem. Efter en succékväll på Debaser Slussen i Stockholm är nu bandet redo för en omfattande Sverigeturné.

Swing of Sorrow som släpptes i februari fick imponerande recensioner och hyllades bland bloggar och publik. Låtarna föddes ur en sorgeprocess och handlar om den smärtsamma förlusten av en förälder, om kärlek och uppbrott, men även om försoning, hopp och livsglädje.

"Det är fruktansvärt bra. En fantastisk debut." Niklas Wahllöf, Dagens Nyheter (5 av 5)

"Swing of sorrow är en sällsynt vacker skildring av det som är starkast av allt men samtidigt så skört att det på en sekund kan vara försvunnet." Kristin Lundell, Svenska Dagbladet (5 av 6)

Under de senaste åren har Winhill/Losehill gjort några exklusiva spelningar, samt blivit utvalda som förband till Deportees under hösten 2011.

Den 27 april spelade Winhill/Losehill inför ett slutsålt Debaser Slussen. Bandet visade snabbt är de är en liveakt att räkna med och Po Tidholm från Dagens Nyheter gav konserten en fyra i betyg: "Det som händer är ytterst imponerande. Svagheter förvandlas till styrkor, lågmäldhet till fint sväng och transportsträckor till nyansrikedom. Winhill/Losehill är ett färdigt band, självsäkert och tajt, ändå finns det rum för utveckling."

Se videon till Tell Her She's The Light Of The World.

Missa inte heller den intressanta intervjun som Aftonbladet gjorde med Jonas Svennem Lundberg nyligen.


Ingång från Berzeliigatan
Åldersgräns 18 år
Insläpp från kl 22.00