x

The Boppers
Katalin
D. 2012.29.09 Kl. 21:00

Med drygt två miljoner sålda skivor enbart i Skandinavien är Boppers en av de mest framgångsrika grupperna i sitt slag. Karriären har varit minst sagt händelserik och mångfacetterad. Så hur ska man då sammanfatta 35 år?

De har samarbetat med artister som Chuck Berry, Pugh Rogefeldt och Jerry Williams. De har turnerat i Japan, Europa och Skandinavien. Arton album, 3000 livespelningar, minst 5 oljefat hårvax och fortfarande rötterna i Rock N roll & Doo Wop.

Allting började i förorten Hässelby sammanförda av intresset för bilar och rock n roll. The Boppers bildades 1977, året efter det att kultfilmen Sista Natten Med Gänget slog igenom.

1978 släpptes debutskivan Number one och sommaren efter det sålde de 420 000 album och på en sommar avverkades 120 Folkparker. När bandet turnerade Finland fick polis komma och hämta ett inte obetydligt antal svenska flickor som rymt över gränsen. Året efter kom Keep on Boppin’, guld och platina skivorna haglade över bandet.

1980 och -81 gjorde bandet tre lyckad och dramatiska japanturnéer. Samt avverkade flera hundra Skandinavien spelningar. Under hela 80-talet turnerade bandet oavbrutet.

1989 turnera de som förband åt Chuck Berry i Sverige och 1990 kom de tillbaka på riktigt med superhiten Jeannie’s coming back samtidigt som de gjorde succé med Jerry Williams på Börsen.

Under mitten av 00-talet turnerade The Boppers i olika format som ”Stand Up Rock” och ”Jingle Bell Rock” där de avverkade över 30 konserthus två år i raken. Samt gjorde megahitten ”Rocka på” med Markoolio som lockade en ny generation till bandet.


20-års gräns, ok för yngre med målsman

Insläpp kl 18.00