x

The Brett Domino Trio
Debaser Malmö
D. 2012.30.05 Kl. 17:00

På uteserveringen denna kväll ser vi Brett Domino Trio. Bandet består av Brett Domino och Steven Peavis. Endast. Rob J. Madin, som Brett Domino egentligen heter, föddes i början av åttiotalet i Leeds, England. På ett internetforum för Scalextric-euntusiaster träffade han Steven Peavis och Mitch Hutchinson, och tillsammans försökte de anordna en sammankomst för andra intresserade. Tyvärr dök ingen upp.

Istället hittade de andra gemensamma nämnare; Prince, filmatiseringar av Michael Crichton-böcker och kärleken till hemmagjord keyboardmusik. Tre år senare öppnade Brett ett Youtube-konto och laddade upp ett kortare filmklipp där han spelar ett medley med åttiotalshits på hans stylophone. Klippet blev en succé, och Brett Domino Trio var helt plötsligt ett namn på allas läppar.

Efter framträdanden i Britain's Got Talent och flera framgångsrika youtube-videos hoppade Mitch Hutchinson av bandet. Brett och Steven valde att fortsätta under namnet Brett Domino Trio. I slutet av 2010 nådde Brett stora framgångar med en sång han skrev om kändis-nutrionisten Gillian McKeith. Låten hamnade på plats nummer 29 på UK single chart, en placering innan nya låtar med både Gorillaz och Kylie Minogue. De finansiella framgångarna för hiten gjorde det möjligt för Brett att köpa sin egna (lilla) lägenhet i centrala Leeds. Tyvärr var Steven Peavis på semester när detta hände och kunde inte ta del av succén.

Det här får inte missas.