x

Barnmusikfestivalen - Festivalpass
Dieselverkstaden, Stora scen
D. 2012.16.06 Kl. 11:30

Nu har nedräkningen börjat till Barnmusikfestivalen på Dieselverkstaden, för den 16 juni smäller det. På artistprogrammet syns Bröderna Lindgren, Georg & Sarah Riedel samt Popköket. Festivalen erbjuder besökarna en öppen verkstad för eget skapande och en speciell musiktävling. Blir man trött, så kan man ta igen sig en stund i det stillsamma rummet där vaggvisor framförs live. Andra viktiga festivalingredienser är förstås att mingla med artisterna, kanske få en glass eller korv samt ett speciellt område där man kan sätta upp sitt eget tält.
ARTISTER OCH HÅLLTIDER
15.00 - BRÖDERNA LINDGREN
I början av 2000-talet började bröderna Andreas och Mathias Lindgren att skriva text och musik till olika produktioner med barn i fokus. Utöver diverse Bolibompaproduktioner har de bland annat gjort musiken till SVT's dockserie Höjdarna, till SVT's julkalender Allram Est och till filmen Loranga, Masarin och Dartanjang.
Senaste åren har de gjort två egna skivor under bandnamnet Bröderna Lindgren. Mathias och Andreas skriver text och musik som sedan sjungs in av deras personliga favoritröster som bland annat Ebbot Lundberg, Patrik Arve, Nina Ramsby, Britta Persson mfl.
13.30 - GEORG och SARAH RIEDEL
Välkommen till Astrid Lindgrens sagovärld med Georg och Sarah Riedel. Basisten och kompositören Georg Riedel bjuder tillsammans med sin dotter; sångerskan Sarah Riedel och några av Sveriges främsta jazzmusiker: Thomas Backman, Mattias Ståhl och Jon Fält på en familjekonsert med Georg Riedels välkända melodier från Astrid Lindgrens sagovärld. Vi möter bland annat Pippi Långstrump, Barnen i Bullerbyn och Emil i Lönneberga. Allt i nya, lekfulla och finstämda versioner med plats för improvisation. Jazz för stora som små!
12.00 - POPKÖKET
Anders Ekbäck och Pär Axelsson, två ovanligt vanliga västerbottningar och pappor som gärna sjunger om, för och med sina barn. Tillsammans med barnen så börjar man sakta förändras och förvandlas till att se det de ser och höra det de hör. Detta är vad Popköket försöker förmedla i sina små melodier och sånger. Förhoppning är att bidra med musik inspirerad från barnens värld, som är ärlig, kul och som svänger!
***
BILJETTER och PRISER

FESTIVALPASS. Pris 250 kr
- Inträde till festivalens samtliga konserter.
- Medlemskap MiD.
- En öppen verkstad för eget skapande.
***
Enskild konsert, Popköket. Pris: 50 kr
Enskild konsert, Georg & Sarah Riedel. Pris: 100 kr
Enskild konsert, Bröderna Lindgren. Pris: 100 kr
Barn under 1 år fri entré!
***
Plats: Dieselverkstaden i Sickla
Tid: 2012-06-16 ca kl 10:30 -16:30
Arrangör: MiD - Musik i Dieselverkstaden
Biljettförsäljning via ticnet.se
eller Dieselverkstadens information 08-7188290
www.dieselverkstaden.se