x

Destroyer + Support
Strand, Stockholm
D. 2012.23.11 Kl. 21:00

Vansinnesdrön och kammarpop i jazzkollage hoppade genom en ring av discogaze och tryckte sig in i hjärnan på varje frågande själ som hade modet (eller dumdristigheten) att ta sig an det som kallade sig Destroyer. Scenen utspelade sig på Storan i Göteborg förra året under Way Out Wests banderoll och ingen annan konsert genererade fler ovationer än den. Var du där?

Vad många upplevde var egentligen det vi kommit att vänta av en pillerförfrågande countrysångare som råkar gilla krautrock lika mycket som electrofolk. Dan Bejar, mannen bakom kalufsen och rösten, har gjort det här ett tag nu; från klaustrofobiskt strippade ”We'll Build Them A Golden Bridge”, debuten, till det grandiosa mästerverket ”Kaputt”, som är allt annat än just kaputt, har Bejar lyst som en fin liten psykedelisk stjärna på himmeln.

Att vi nu bjuds på en repris i höstmörkret känns lyxigt. Destroyers knarkiga gospel kommer samla alla vilsna människor på ett och samma ställe för att bjuda till okontrollerad galenskap. Välkommen in i värmen. Kommer du vara där?

Åldersgräns 18 år.

Dörrarna öppnar 20.00 och konserten startar kl 21.00

Arrangör: www.luger.se