x

Soviac + Tennis Bafra + Åbe
Debaser Slussen
D. 2012.12.07 Kl. 15:00

Nomethod Records och Brother/Sister Booking Agency går all in och presenterar ett turnépaket med svensk musik långt ifrån listorna och glättig tillrättalagd rock. Det är dags att titta lite under ytan och släppa sargen. Svensk indierock lever och frodas och detta turnépaket är ett strålande exempel.

TENNIS BAFRA, SOVIAC och ÅBE gör gemensam sak då alla nu är albumaktuella och funnit varandra även utanför livescenen. Vi kan kalla banden för gamla i gemet, men både TENNIS BAFRA och ÅBE har sina debutalbum släppta under 2011 och 2012, SOVIAC har hållit på sedan 1996 och har sedan dess varit i fronten av experimentell rock och electro i Sverige.

TENNIS BAFRA har blivit hyllade för sitt debutalbum ”Abulia Jubilee” i såväl Sonic Magazine som Nöjesguiden. ÅBE har nyligen turnerat Europa och skapat sig ett namn i konstmusikkretsar. Ett fantastiskt liveband. Deras senaste album ”King of Pellargonia” fick inte mindre än 11 videos gjorda till sig. SOVIAC har precis släppt purfärska ”Back Album” och har på detta album gått tillbaka till ursprunget där en högljudd och skev ljudbild är lag, men där melodi och beat laglöst hittar sin plats.

Hitta till dissonansen, oljuden och svänget vi vet du kommer älska.