x

Royal Republic
Debaser Slussen
D. 2012.05.10 Kl. 19:00

Malmös Royal Republic har sedan de 2010 slog igenom på bred front med hits som Tommy-Gun, Full Steam Spacemachine och Underwear mer eller mindre befunnit sig på turné. Deras energiska rock 'n' roll med snabbhäftade melodier har slagit undan benen på alla kontinenter de beträtt, och förväntningarna på bandets kommande album är skyhöga.

Just nu befinner sig Royal Republic i den legendariska Hansastudion i Berlin där de lägger de sista bitarna i pusslet som skall bli uppföljaren till succédebuten We Are The Royal. Vi får vänta till den 24:e augusti innan vi får höra resultatet, ett album som bearbetats under två år och där bandet själva säger sig ha eftersträvat att få fram ett råare sound. Under hösten kommer releasen att följas upp av tre spelningar här hemma i Sverige.

Royal Republic har med sin musik och sina fantastiska konserter börjat flämta The Hives i nacken, och Sveriges nästa stora rockband har bara börjat.

Kopek (IRL)
När ett band redan i öppningsspåret på sin debut kaxigt deklarerar att rock n' rollen är död är det lätt hänt att falla tillbaka på hypotetiska antaganden som;
1. De provocerar för att vinna en uppmärksamhet de inte förtjänar.
2. De menar varje textrad och har en substans att backa upp sina påståenden med.
För irländska Kopek existerar endast alternativ nummer 2.

Med albumet White Collar Lies som kom tidigare i våras gör de ingen hemlighet av att bandets ambition är att erbjuda eskapism med det viktiga tillägget- innehåll och mening. Sättet de gör det på är lika enkelt som genialiskt, en melodiös hårdare rock som appellerar till de som gillar metal likaväl som de som faller för arenaband i stil med U2 eller Coldplay. Kopek hör till framtidens stora rockband, något de visat efter att de ställt band som Seether, Hinder och Papa Roach i skamvrån efter att ha turnerat med dem.

Djs ikväll är finfina stockholmsbandet Tiger Bell och dansgolvsmästarinnan Simona De Giorgio.