x

Still Pee and Ru - Peewee & Thomas Rusiak +Support
Sticky Fingers
D. 2012.01.06 Kl. 22:00

Fredag 1 juni
Sticky Fingers Top Floor
Öppnar kl 22.00

Ålder 18 år

Klubb NEMIS presenterar denna kväll 3 st grymma hip hop akter i samarbete med SCRATCH. Utöver detta utlovas en Breaking Battle med gruppen Ultimate B-Boys!.

STILL PEE & RU
PeeWee & Thomas Rusiak with DJ Viet-Naam
Just nu aktuella med singeln "Done Did It" feat La Puma.
Lyssna på Spotify: Still Pee & Ru – Done Did It (feat. LaPuma)
Hiphopkulturen har 2011 ett motsägelsefullt förhållande till sin egen drygt trettioåriga historia. Samtidigt som man är besatt av the next big thing blickar man nostalgiskt tillbaka till 90-talets golden era.
Om någon i Sverige har ett tydligt arv från hiphopens gyllene 90-tal att förvalta är det PeeWee och Rusiak. Tillsammans utgör de halva den banbrytande och legendariska kvartetten Sherlock som 1997 släppte det numera kultförklarade albumet ”Made To Measure” och satte en ny standard för hur svensk hiphop kunde låta. Ett drygt år senare var de båda pionjärerna i allra högsta grad inblandade i Petters genombrott och var med och ändrade spelreglerna för svensk hiphop för alltid. Nu återförenas de två under namnet Still Pee & Ru.
Still Pee & Rus självbetitlade album släpptes 2001 och tar tydligt avstamp i tidig 90-tals hiphop, både hård och smutsig sådan och den mjukare och jazzigare varianten. Men Rusiak lyckas, som alltid när han sitter i producentstolen, addera sin personliga touch och det råder ingen tvekan om att året är 2011.
Hemsida: www.stillpeeandru.com

Tay Tay & SmoJo
"Tay Tay & SmoJo består av en rappare från Skåne och en från Stockholm men båda bor för tillfället i Göteborg. De har tillsammans med Shazaam och FreezyLocc en grupp som heter Ri-Fa och driver tillsammans med två andra vänner Indianen Studios. Dom har gjort musik tillsammans i flera år och nu är dom aktuella med deras första gemensamma album "5 Låtar" som vi fick ett smakprov från i början av året genom låten "Stilar på dig"."

RUSSEAN
Russean (rush on) är en rapartist/producent från Skövde. Just nu aktuell med sitt streetalbum "killed the music". Russean är hiphop på engelska som inspireras av musiken från USA men ändå har sin egna stil på det. Låtarna är allt från lugna och lyriska till kaxiga och rockiga! Finns en låt för alla smaker. 2 nya skivor kommer att komma efter sommaren. Den ena producerat av Russean själv och den andra av producenten Salladin från Falkenberg. Russean har även med sig Dj "O"-1 (gbg) bakom vinylerna, och sångerskorna Mimmi Gyltman (skara) Casha (Gbg)


DJ för kvällen är DJ Viet-Naam