x

Of Monsters And Men + Lay Low
Debaser Slussen
D. 2012.21.09 Kl. 19:00

Hyllade isländska Of Monsters And Men kommer till Sverige för två konserter i höst. Den 20 september besöker de Göteborg och dagen efter spelar de på Debaser Slussen i Stockholm.

Island kan upplevas som en isolerad plats på jorden men dess musikaliska kulturliv breder ut sig över hela världen med band som Sigur Rós, Múm och inte minst världsartisten Björk. Nu tar sig sextetten Of Monsters And Men (OMAM) och tränger sig in i fållan som håller sådan magnetisk tilldragning. Med bara två år som band har OMAM gått från två personer i ett sovrum till sex personer som vinner en isländsk version av Battle of The Bands och drar vidare till San Francisco för en exklusiv livespelning varefter de bollas runt i bloggosfären tills varenda kotte vet vilka de är.

Nu har OMAM hunnit signa en deal med stora Universal för en världsomspännande release av deras debut ”My Head Is An Animal”. Skivan har redan hunnit bli en favorit bland en stor skara fans och den folkrockiga arena-indien slår an en ton som får oss alla att vilja låna ett öra till bandet. Likheter hos The Arcade Fire har kommit på tal men man kan bli jämförd med sämre band än så och detta till trots så har OMAM ett sound som knyter väl an till den isländska myllan. En lyssning på ”Little Talks” och ni förstår varför man smittas direkt.

Sthlm Indie spelar bästa skivorna och håller i klubben inatt!