x

Blondes
Debaser Malmö
D. 2012.05.07 Kl. 15:00

Att det kan sluta hur som helst är viktigast. Att vägen dit kommer kantas av fjärilar i magen, extra mycket svart vattenfast kajal, läskande wine coolers, händer på solbrända nackar, nostalgisk euro techno på uteserveringen, schizofren dampelektro inomhus och ett sjuhelvetes magiskt Blondes på scen – ja, det garanterar vi. Slutdestinationen är din att bestämma.

Välkommen till Peppermint – din dans- och basfyllda oas i sommarnatten.

Sam Haar och Zach Steinman träffades för första gången på Oberlin College 2003, där de studerade elektroakustisk composition. Det tog dock ett antal år och flera mindre samarbeten innan duon bestämde sig for att skapa Blondes, som föddes i Berlin.

Blondes startade som ett litet hemmastudio-projekt, men utvecklades snart till att bli ett omtumlande elektroniskt experiment av syntar, sequencers och trummaskiner. Så småningom lämnade duon Berlin bakom sig och flyttade till Brooklyn, där deras musik fick ett varmt välkomnande i New Yorks undergroundkretsar.

Blonde såg plötsligt potential i deras sirapsklibbiga, extatiska dansmusik och har sedan dess hunnit utvecklas till något alldeles speciellt; flytande house i dess renaste form. Deras debutalbum "Touched" släpptes 2010, och nu besöker de Sverige med deras senaste självbetitlade album, som släpptes i februari.

Djs – Peppermint inne + Viktor Flarkell ute