x

Groupa
NorrlandsOperan, Black box
D. 2012.24.11 Kl. 19:30

KONSERT

Publiken kan vänta sig dåtida traditioner, nutida infall och framtida möjligheter när folkmusiktrion Groupa intar scenen i november. Sedan starten i början av 1980-talet har de släppt åtta album och vunnit två Grammisar. Bandet turnerar både i och utanför Europa utan att slå av på takten. Och nu har turen kommit till Umeå!

Snart kan Groupa fira 30 framgångsrika år tillsammans. Med sin unika form av nordisk folkmusik räknas Groupa som en av genrens absolut främsta företrädare. Äldre melodier, improviserade inslag, nya kompositioner och fantasifull intrumentation är karaktäristiskt för gruppen.

Groupa består av Mats Edén som bland annat har turnerat med Ale Möller och Lena Willemark och gett ut fyra soloalbum. Flöjtisten Jonas Simonsson spelar även i kultgrupperna Den Fule och Crape Dance Trio. Sist men inte minst är Terje Isungset, slagverkare med lång erfarenhet inom jazz och nordisk folkmusik. Han har själv designat och byggt de flesta av sina instrument. Terje är också en innovatör när det gäller instrument av is och har släppt sju is-skivor.

Fiol, viola d’amore: Mats Edén
Flöjter: Jonas Simonsson
Slagverk och mungiga: Terje Isungset
I samarbete med Umeå Folkmusikförening
och Bilda.

Direkt efter konserten fortsätter kvällen med traditionell dans i B-salen till musik av spelmän ur Umeås folkmusikliv.

Längd: ca 70 min konsert

Endast entré till trad.dans 40 kr

Arrangör: NorrlandsOperan
Medarrangör: Umeå Folkmusikförening och Bilda