x

Mikael Samuelson Divine Indrakv.
Musikhallen på Krapperup
D. 2012.12.07 Kl. 20:00

FANTOMEN OCH HANS GUDINNOR
- must, lust och fägring stor!

Mikael Samuelson, operatrion Divine och Indrakvartetten bjuder på en salig blandning mellan nyskrivet och urgammalt. Vi svingar oss mellan Mikael Samuelsons nyskrivna mustiga musik inspirerad av poeterna Dylan Thomas och RS Thomas kraftfulla texter till opera- och musikalvärldens odödliga skatter framförda av Divines ljuva röster och med Indrakvartettens expressiva stråkar i ny¬arrangemang av Mikael Samuelson.

Vi är många som förknippar Mikael Samuelson med Birger Sjöberg och C M Bellman och så förstås den paradroll som han slog igenom med, ”Fantomen på Operan”. Han har dock många strängar på sin lyra och har medverkat i såväl andra musikaler som film och teater. Han har en otrolig skivproduktion bakom sig. För sin mångsidighet har han tilldelats många fina priser, som Guldmasken, SvD:s operapris och Birger Sjöbergpriset.

Divine – tre svenska sopraner med världen som arbets¬plats – Caroline Gentele, Gabriella Lambert-Olsson och Jacqueline Miura. Denna strålande trio kombi¬nerar sång med värme, glädje och humor. Deras blandning av musikgenrer passar både operanoviser och vana operarävar.
Lyssna på Divine

Indrakvartetten återhör vi gärna, här i en ny konstellation. Michael Samuelson har man haft ett tidigare framgångsrikt samarbete med, men kombinerat också med Divine kommer man att bjuda på ännu en annorlunda konsert. I Indrakvartetten ingår Hanna Göran och Karolina Weber Ekdahl båda violin, Anna Hyllman, viola och Isabel Blommé, violoncell. Sedan vi senast hörde kvartetten har den framgångsrikt deltagit i åtskilliga musikfestivaler och tilldelats flera prestigefyllda utmärkelser.