x

Maria Möller
Musikhallen på Krapperup
D. 2012.14.07 Kl. 20:00

KONSERT I SOMMARTID MED MARIA MÖLLER

Maria Möller är den uttrycksfulla sångerskan och knivskarpa imitatören, som både berör på djupet och får publiken att skratta sig hes. Med sin orkester bjuder hon här på en finstämd och temperamentsfull musikalisk resa med klassiskt, nytt, välkänt och okänt. En passionerad konsert som också rymmer mycket humor och tänkvärdheter.

Maria Möller har genom sin karriär med stor framgång arbetat med teater, konserter, opera, shower och musikal. Hon har varit engagerad vid GöteborgsOperan och Göteborgs Stads¬teater, samt medverkat i musikalerna Chess och Kristina från Duvemåla. Sitt stora publika genombrott fick hon med sina klockrena imitationer i Allsång på Skansen och vi har därefter kunnat se henne i en rad tv-program. Maria har på senare år konserterat med flera av landets symfoniorkestrar, bl.a. Göteborgs Symfoniker och Norrköpings Symfoni¬orkester. Hennes senaste show ”Ska de va så här?”, som spelades i Stockholm hösten 2011 och på turné runt om i landet under våren, fick ett fantastiskt mottagande av publiken och lysande recensioner. Vid premiären skrev Aftonbladet ”Maria Möller är en unik röst”, ”Gå och se” och Svenska Dagbladet ”maffig röst och enorm energi”.
Läs mer om Maria på www.mariamoller.se

Orkestern:
Carina E Nilsson är utbildad vid musikhögskolan i Göteborg och har piano som sitt huvudinstrument. Med 250 spelningar om året kan man nog utan att överdriva säga att hon är en av landets mest anlitade pianister. Hon är ackompanjatör, leder att antal olika orkestrar och ensembler i egenskap av kapellmästare, och har samarbetat med de flesta av landets ledande artister.
Ingalill ”Plinigs” Högman – saxofonist och musikalisk mångpysslare med lång erfarenhet från landets jazz och bluesscener . Hon trakterar de flesta träblås¬instrument och rör sig obehindrat mellan många skiftande musikstilar.
Michael Blomqvist - sångare, gitarrist och arrangör. Sedan 1997 har han jobbat på heltid som frilansande musiker och sångare. Han har medverkat i turnéer, tv-galor och konserter med artister som: Björn Skifs, Jerry Williams, Miss Li, Timo Räisinen, Paul Young m.fl. Michael har även jobbat i husbandet för flertalet större tv-program samt också i den svenska uppsättningen av ”Mamma Mia” inkl. som körsångare i soundtracket till filmen