x

Neneh Cherry & The Thing
Nefertiti
D. 2012.13.07 Kl. 19:30

Jazz i Göteborg presenterar:
Neneh Cherry & The Thing
Nefertiti
Fredag 13 juli 2012 kl 19.30
Ålder 20 år

The Thing tog sitt namn från en låt av frijazz-legenden Don Cherry och Neneh Cherry är Dons dotter.

Hösten 2010 träffades Neneh Cherry och den hårdjobbande jazztrion The Thing i London för en inspelningssession. Allt funkade perfekt när högoktanig jazz mötte Nenehs intensiva och karismatiska sång. Ett fortsatt samarbete har nu mynnat ut i ett imponerande album - "The Cherry Thing" och en turné som givetvis också landar på Nefertiti.

"The Cherry Thing" innehåller förutom eget material också väl valda covers av Suicide (den oerhört sköna versionen av deras klassiska "Dream Baby Dream"), Ornette Coleman, The Stooges och MF Doom.

Neneh Cherry har en bakgrund som en popens och rapens världsstjärna och med hits som "Buffalo Stance" och "Manchild", som kom ur ett tidigt medlemskap i dub/punk-bandet The Slits och sen som sångerska i stökiga Rip, Rig & Panic. Hon var utan tvekan en av de största och hennes album "Raw Like Sushi" är en modern klassiker. Neneh har sedan samarbetat med folk som Tricky och Damon Albarn/Gorillaz och lirat med sitt familjeband cirKus.

The Thing. Skandinaviens svettigaste jazztrio. De slog ihop sina påsar redan år 2000 och sedan dess har Mats Gustafsson, Paal Nilssen-Love och Ingebrigt Håker Flaten gått från klarhet till klarhet med sina ständiga turneer, skivsläpp och samarbeten med Joe McPhee, Jim O Rourke, Thurston Moore och Otomo Yoshihide. The Thing är ett av jazzens bästa och vackraste ansikten.

Neneh Cherry -s.
Mats Gustafsson sx, elektronik.
Paal Nilssen-Love -tr.
Ingebrigt Haaker Flaten -b.