x

Dave Holland, Kevin Eubanks, Craig Taborn, Eric Harland: Prism
Nefertiti
D. 2012.19.07 Kl. 19:30

Jazz i Göteborg presenterar:
Dave Holland, Kevin Eubanks, Craig Taborn, Eric Harland: Prism
Nefertiti
Torsdag 19 juli 2012 kl 19.30
Ålder 20 år

Dave Holland är en tonens och rytmens mästare. Som musiker, kompositör, bandledare och världsbassist är han idag stort sett ohotad på jazztronen. Han slog igenom i Miles Davis band där han ingick under "Bitches Brew"-perioden.

Sedan blev han hett eftertraktad och lirade med förutom Sam Rivers även med folk från folkmusikområdet; Bonnie Raitt och John Hartford. Han dök till och med upp med Jimi Hendrix!

1983 bildade han sin första kvintett och fortsatte sina ändlösa samarbeten. Nu med Anthony Braxton, Stan Getz, Chick Corea, Cassandra Wilson, Betty Carter, Pat Metheny m.fl. m.fl.

2005 lämnade han sitt skvibolagshem ECM för att bilda sin egen label och det är där hans musik har sitt hem.

Dave Holland är en bassist som kan förtrolla en scen till något helt magiskt och rytmiskt. Och i kväll kommer han till Nefertiti med ett väl ihopsatt band som även de är kända för att hålla enormt hög höjd, även på egen hand!

Craig Taborn bor i New York och jobbar med folk som Roscoe Mitchell och Anthony Cox men hittas även i technolegenden Carl Craigs projekt där elektronisk dansmusik får möta jazzens tonvärldar. En väldigt spännande musiker!

Kevin Eubanks är känd i tv-legenden Jay Lenos husband men har nu gått vidare i sin karriär. Han i sin tur har spelat med McCoy Tyner, Art Blakey och Roy Haynes och många fler.

Eric Harland är trumslagaren som arbetat mycket som sessionmusiker och inspelning av filmmusik. Han hittas också i omtalade SF Jazz Collective och har spelat med Joshua Redman, Terence Blanchard och Charles Lloyd för att nämna några få.

Dave Holland –bas.
Kevin Eubanks –gitarr.
Craig Taborn –piano, keyboard.
Eric Harland –trummor.