x

Of Monsters And Men + Lay Low
PUSTERVIK
D. 2012.20.09 Kl. 19:00

KB West presenterar:
Of Monsters and Men
Support: Lay Low
Pustervik - Stora Klubben
Torsdag 20 september kl 19.00
På scen ca. 20.00
Ålder 18 år

Hyllade isländska Of Monster And Men kommer till Sverige för två konserter i höst. Den 20 september står de på Pusterviks scen i Göteborg och dagen efter spelar de på Debaser Slussen i Stockholm.

Island kan upplevas som en isolerad plats på jorden men dess musikaliska kulturliv breder ut sig över hela världen med band som Sigur Rós, Múm och inte minst världsartisten Björk. Nu tar sig sextetten Of Monsters And Men (OMAM) och tränger sig in i fållan som håller sådan magnetisk tilldragning. Med bara två år som band har OMAM gått från två personer i ett sovrum till sex personer som vinner en isländsk version av Battle of The Bands och drar vidare till San Francisco för en exklusiv livespelning varefter de bollas runt i bloggosfären tills varenda kotte vet vilka de är.

Nu har OMAM hunnit signa en deal med stora Universal för en världsomspännande release av deras debut ”My Head Is An Animal”. Skivan har redan hunnit bli en favorit bland en stor skara fans och den folkrockiga arena-indien slår an en ton som får oss alla att vilja låna ett öra till bandet. Likheter hos The Arcade Fire har kommit på tal men man kan bli jämförd med sämre band än så och detta till trots så har OMAM ett sound som knyter väl an till den isländska myllan. En lyssning på ”Little Talks” och ni förstår varför man smittas direkt.

September är några månader fram och vi vill egentligen inte önska att sommaren gick kvickt förbi men när OMAM dyker ner i Sverige för blixtvisiter i Göteborg och Stockholm har vi i alla fall två goda ting att se fram emot om solen skulle vara helt försvunnen.