x

Trio X & Jojje Wadenius
Uppsala Konsert & Kongress Sal B
D. 2012.25.10 Kl. 19:30

Trio X och Jojje Wadenius

Svenska Psalmer

Den svenska psalmboken är en sagolik musikskatt med melodier från medeltiden fram till våra dagar. I ett unikt samarbete tolkar här ”Jojje” Wadenius och Trio X flera av våra svenska psalmer.

Georg ”Jojje” Wadenius är sedan många år en av Sveriges internationellt mest kända och uppmärksammade musiker och kompositörer. Han har i ett tidigare samarbete med basisten Arild Andersen och pianisten Jan Lundgren spelat in svenska julvisor, ett projekt som fått stor uppmärksamhet.

Hans långa och innehållsrika karriär startade på sextiotalet när han medverkade i grupper som Made in Sweden och Solar Plexus. Under 1970-talet värvades han till en av världens mest kända grupper, amerikanska Blood Sweet and Tears. Det ledde till turnéer med stjärnor som Roberta Flack, Aretha Franklin, Dionne Warwick, Diana Ross, Simon and Garfunkel och många andra. Som fast medlem i The Saturday Night Live Band i New York framträdde han med James Brown, Robert Plant, Marianne Faithful, David Sandborn och många, många fler.

Wadenius har återvänt till Skandinavien och är numera bosatt i Oslo. Under senare år har han spelat och turnérat med artister som Lisa Ekdahl, Helen Sjöholm, Silje Nergaard och Anne Sofie von Otter.

Trio X är en av Sveriges främsta och mest framsynta improvisationsgrupper som hela tiden söker intressanta utmaningar. De är en del av Musik i Uppland och har tidigare genomfört en rad framgångsrika samarbeten med artister som cellisten Svante Henryson, flöjtisten Dan Laurin, dragspelaren Bengan Janson och sångaren Claes Janson.

Torsdag 25 oktober 19.30 Sal B

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress


www.ukk.se

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress