x

Deadman
Grand Hotel
D. 2012.24.07 Kl. 20:00

OBS! Man kan även köpa biljetter vid entrén samma kväll!
Man behöver inte vara särskilt religiös för att få något av en andlig upplevelse av Deadman när de är som bäst. Det supertajta bandet presenterar en mix av amerikansk rotmusik, starkt influerad av just The Band. Folk, country, blues och rock framförs av sexmannanbandet med en akustisk gitarr, två elguror, bas, trummor och flödig Hammondorgel. Ofta med en gospelmättad känsla
- Musik handlar inte om att bli berömd utan om att beröra, förklarar frontmannen Steven Collins.
Det är precis vad han gör. Särskilt under andra halvan av den cirka en timma och fyrtiofem minuter långa spelningen. Trots att man är ganska obekant med bandets musik känns den ändå bekant på något sätt. Inte bara för att Collins ibland slänger in några rader av Stones, Dylan eller Simon & Garfunkel i slutändan av sina egna låtar när han gör dem live. Han gör det för att hylla inspiratörerna och hans eget material är musik och texter som går rakt in i hjärtat.
”When the music´s not forgotten” avslutar som en hyllning till alla musikerkollegor. Och musikälskarna som var på plats på Grand lär inte glömma Deadmans konsert. Mer levande än så blir sällan livemusik.

Grand Hotel i Falkenberg. Onumrerade ståplatser. Ledsagare går in gratis (bokas via Falkenbergs Turistbyrå på telefon 0346-88 61 01).
Arrangör: Rootsy Live Falkenberg och Granstigen Promotion.