x

Cats On Fire + Alpaca Sports
Debaser Malmö
D. 2012.27.07 Kl. 15:00

Med tydliga influenser av band som The Smiths och Go-Betweens, har det melodiösa, kompromisslösa och synnerligen intelligenta bandet Cats on Fire lyckats återuppliva indiepopen för de missanpassade. Bandet bildades i lilla Vasa, Finland, dit många skivbolagsjättar ännu inte hade hittat. Med utrymme för att slipa och skapa något alldeles eget, släppte Cats On Fire en vinylsingel, Solid Work, tätt följd av en vinyl-EP Happiness Is A Chemistry.

Med virvlande gitarrer och ärliga texter kryllar musiken av möjligheter, politik, och lärdom. Cats on Fire har på egen hand bildat sin egen lilla provinsiella armé för att med sin musik tillsammans slå emot den trendiga, metropoliska hycklerin. Så småningom blev de uppmärksammade av tyska Marsh Marigold, som släppte deras debutalbum The Province Complains 2007.

Alpaca Sports
Det är med silkeslen melankoli som Andreas Jonsson med sitt nybildade projekt Alpaca Sports tar sig an den göteborgska indie-scenen. Till sin hjälp har han handplockat lokala musiker från band som Mattias Hellberg and the White Moose, the Flume och Windowkisser, och tillsammans har de spelat in två små poppärlor som snabbt har spridits på bloggar runt om i landet. Alpaca Sport släppte nyligen debutsingeln Just For Fun, som med glittrande ungdomsromantik fångar Göteborgs bakgate-mentalitet i sommarnatten.

Alpaca Sports förutspås en mycket spännande framtid, och snart kommer nästa singel She'll Come Back For The Indian Summer.