x

The Shins
Kulturbolaget
D. 2012.03.07 Kl. 20:00

The Shins gör spelning på KB i Malmö

Aktuella med det hyllade albunet "Port of Morrow" beger sig The Shins till Europa i sommar. Efter att ha sålt ut spelningar i London, Amsterdam, Paris, Berlin och Stockholm, adderar bandet nu en spelning på KB i Malmö den 3 juli. James Mercer kommer då att leda The Shins tillsammans med Yuuki Matthews (bas), Jessica Dobson (gitarr), Richard Swift (keyboards) och Joe Plummer (trummor).

När James Mercer gick två blygsamma steg ifrån sitt band Flake Music för att ”bara göra något lite annat” var det nog få människor utanför Alberquerque som kunde registrera The Shins än mer blygsamma aktivitet. Detta var 1996. Nu, sexton år senare och med bara 988 år kvar till nästa millenieskifte, har en stor del av världens vatten flutit under världens samtliga broar och Mercer och The Shins musik kan höras gnolandes i tunnelbanor, bussköer och skolbänkar av dedicerade fans. Och det hela är lätt att förstå. The Shins är smittsamma på alla bra sätt möjliga.

När The Shins i sommar kommer till Sverige för ett mycket efterlängtat besök, gör de sin första spelning på KB någonsin. Räkna med kaskader av skimrande gitarrer och gudomliga melodier som sätter både hjärta och själ i brand ett dussintal gånger om.