x

Parkway Drive
Trädgår´n
D. 2012.22.11 Kl. 18:30

Presenteras av Kulturbolaget

Australiens metalcore-giganter Parkway Drive tillbaka till Sverige i november I april i år lyfte de taket när de spelade för slutsålda hus i Stockholm och Göteborg. Nu är det klart att Australiens just nu största metalband Parkway Drive kommer till Sverige igen, redan i november.

Alldeles för länge var Byron Bay mest känd som en av Australiens mest idylliska stränder. Ett stillsamt paradis, med surfare, backpackers och palmer. För snart tio år sedan förändrades allt. Efter att Parkway Drive uppstod förknippas orten numera med kompromisslös metalcore i världsklass.

Med debutskivan Killing With A Smile orsakade bandet närmast metalhysteri i hemlandet och prydde plötsligt musiktidningarnas omslag och klättrade på försäljningslistorna. De fick även internationellt fäste efter att Epitaph signade dem och släppte albumet utanför Australien. Uppföljaren Horizons producerades av Adam D från Killswitch Engage. En platta där bandet pendlar mellan de verkliga ytterligheterna av klassisk hardcore och death metal.

Inför sitt tredje album slog de sig samman med producenten Joe Barresi, känd för sitt arbete med bland andra Tool och Queens of the Stone Age. Resultatet "Deep Blue" levde upp till alla förväntningar och visade upp en ny sida i historien om Australiens mest framgångsrika hardcoreband.

Parkway Drive älskar Sverige, och det är inte så konstigt, för uppenbarligen älskar Sverige Parkway Drive. Detta vill ni inte missa!

Åldersgräns: 18 år

Biljettförsäljningen via internet slutar kl 15:00 på evenemangsdagen.
Biljetter säljs på plats från kl 17:00 såvida evenemanget inte är utsålt, detta framgår på www.kulturbolaget.se