x

Loaded, Hybris & Best Fit Recordings Present Faye
Debaser Slussen
D. 2012.30.06 Kl. 15:00

Historien bakom Fanny "Faye" Hamlins musikaliska resa är allt annat än alldaglig. Efter att som tolvåring slagit igenom med popfenomenet och succé-gruppen Play, har hon redan hunnit med USA-turnéer och sålt guld världen över. Det är med stor nyfikenhet vi nu får ta del av hennes solo-debut, där hon till sin hjälp har vännerna och producentduon Johan Cederberg och Victor Holmberg från Montauk. Tillsammans släpper de nu djupa och dynamiska singeln Water Against The Rocks, som med glimmande syntar och sömlösa beats blandas med Fannys sköra men skarpa röst.

Det är med ett djup och integritet Faye nu tar sig an musiken igen. Hon bryter sig loss från sina tidigare poprötter och påbörjar nu sin nya, musikaliska resa. Water Against Rocks släpps den 25 juni på Best Fit Recordings, och debutalbumet förväntas komma senare under 2012.

HYBRIS
Hybris har Sveriges starkaste front av band med internationella genombrott för dörren. Hyllningskörerna för labeln har under 2011-2012 sträckt sig från svenska stora media som Musikindustrin, Sonic, PSL, morgonpress och riksradio och teve till utländska stilbildare som Pitchfork, The Line Of Best Fit, The Guardian och The Fader. Våren 2012 adderade skivbolaget och förlaget ett eget bokningsdivision till bolaget. 2012 blir ett ännu större år än det lyckade 2011. Men Hybris är inte ett bolag med hybris. Det är ett hårt arbetande team med genuin kärlek för musiken och stora hjärtan som ofta får gå före slicka marknadsstrategier.

THE LINE OF BEST FIT
The Line Of Best Fit är Europas Pitchfork, men med lite mer Europeiskt fokus och lite mer värme än Pitchforks ganska kalkylerande värlsdbild. Bara en sådan sak som att svenska känslopoparna I Break Horses låg etta på 2011 års albumlista är ett exempel på kärleken för varm, innerlig musik i kombination med en trendradar och stor överkurskunskap. 2012 introducerade tidningen sin egen label, som genast blev en del av det gigantiska parasollet Cooperative Music (som även innehåller labels som V2, Bella Union, Wichita etc).

INNE:
FAYE (LIVE)
BEST FIT RECORDINGS vs. HYBRIS DJs
PELLE HÖÖK DJ

UTESERVERINGEN:
BEST FIT RECORDINGS vs. HYBRIS DJs
ALEXANDER HENRIKSSON DJ