x

Markus Krunegård
Katalin
D. 2012.23.11 Kl. 21:00

Få artister besitter en så märkvärdig kreativitet som Markus Krunegård. Med Laakso gjorde han mångfacetterad pop med högre i tak för infall än i de flesta andra band. Han har också hunnit spela kaospunk i Hets, bilda duon Serenades med Adam Olenius från Shout Out Louds, sjunga duett med Säkert, spelat in en EP med Andreas Kleerup och skrivit låtar med Veronica Maggio. Bland mycket annat. Men främst har han satt sitt märke på svensk pophistoria med sin egen solokarriär.

Med monsterhitten Jag är en vampyr och albumet Markusevangeliet 2008 tog Markus Krunegård steget från indieälskling till popularitet av folkkära proportioner. Krunegård följde 2010 upp genombrottet med inte ett utan två album. Solodebutens logiska uppföljare Prinsen av Peking och de mer utmanande utsvävningarna på Lev som en gris dö som en hund utgjorde tillsammans en minst sagt imponerande dubbelgiv.

Det enda som matchar Markus Krunegårds energiska kreativitet är hans lika imponerande flöde av gripande, smarta texter. Han är en textförfattare av rang med ordrika, vindlande låttexter skrivna med naken uppriktighet och drastisk humor. Levererade med Krunegårds karaktäristiska frasering kompletterar de perfekt den melodistarka och svängiga popmusiken.

Efter en tids uppehåll med solokarriären är Markus Krunegård 2012 aktuell med nya albumet Mänsklig värme som släpptes 28/3 och direkt klättrande till Sverige Topplistans förstaplats.


20-års gräns, ok för yngre med målsman

Insläpp kl 18.00