x

Musik På Slottet 2012
Kungliga Slottet
D. 2012.19.09 Kl. 19:30

Ravishing Rameau
ReBaroque Stockholm (orkester med tidstrogna instrument)
Maria Lindal, ledare, Anna Eklund-Tarantino, sopran m fl

Den hetlevrade och genialiske barockkompositören, som skapade gudabenådad musik.
Musik som alla hört utan att kanske veta om det.
Hans stycken har använts flitigt som filmmusik, t.ex i filmen Marie Antoinette då de målar känslor från de skiraste trådar till passionerade stormar.

Här framförs musiken med full barockorkester av den rykande heta och framgångsrika ReBaroqe orkestern under Maria Lindal
Rebaroque har spelat in ett stort antal prisbelönta skivor, just turnerat med Malena Ernman och firat stora triumfer och fått stående ovationer i fulla konserthus. De har tilldelats det största stipendiet av Musikverket i år, inför kommande projekt.

Maria Lindal är förutom en briljant, lekfull och prisbelönt violinist också en känd radioröst i ett flertal musikprogram.

Sopran Anna Eklund-Tarantino, känd för sin varma skimrande sopranröst och sina innerliga tolkningar samarbetar här för tredje gången med Rebaroque. De utkommer i juni, med en skiva med musik av Mozart. De har fått lysande kritik för sina egensinniga och nyskapande tolkningar av Mozarts musik.

Anna Eklund-Tarantino, bland annat Jussi Björlingstipendiat, har gjort över trettio huvudroller på operascener och har världen som arbetsfält.
På Drottningholmsteatern har hon framfört tre roller och gästspelat i Paris med teatern, som Skönheten i ”Skönheten och Odjuret” av Grétry.
Detta år utkommer hon med ytterligare fyra cd-inspelningar. Bl.a. Sånger till havet av G. Nyström och Operaarior.

Förutom musik och vackra kläder bjuds åskådarna här på en ytterligare dimension i form av en mimare/teckentolk.

Ett skådespel för öga och öra.

Även skratt och överraskningar utlovas.

För mer info klicka här:www.annaeklundtarantino.com eller här :www.rebaroque.se


..