x

Kris Kristofferson
Uppsala Konsert & Kongress
D. 2012.09.11 Kl. 19:30

Singer songwritern Kris Kristofferson till Sverige

En av countrymusikens främsta, Kris Kristofferson kommer till Sverige för tre solokonserter. I november besöker han Uppsala Konsert & Kongress i Uppsala, Filadelfiakyrkan i Stockholm och Johanneskyrkan i Malmö. Biljetterna släpps den 26 juni.

Kris Kristofferson är känd utanför alla ramar och kategorier och har sålt miljontals skivor, delat scen och studio med de flesta legender och har även medverkat i ett otal filmer. Mest känd är Kristofferson för magnifika hits som "Me And Bobby McGee", "Help Me Make It Through The Night", "Sunday Mornin' Comin' Down" och klassiska kultfilmer som "Convoy", "A Star Is Born" (med Barbara Streisand) och "Flash Point".

Grammy Award vinnande Kris Kristoffersons rötter är lika mycket country som Nashville och hans låtar har nått en bredare publik genom åren. Bland de mer än 400 artister som inspirerats av Kris låtskatt och gjort egna versioner av hans låtar finner man Elvis Presley, Peggy Lee, Gladys Knight och Maria Carey.

Kris Kristofferson är en stor Sverigevän och responsen från den svenska publiken har varit en stor positiv överraskning för honom. 2008 blev han utsedd till hedersambassadör för Dalarna - landskapet där hans farfar växte upp (stora Tuna). Vid en ceremoni i samband med hans konsert i Dalhalla 28 juli 2008 mottog en rörd Kris Kristofferson både hedersutmärkelsen och en dalahäst ur landshövdingens ställföreträdares hand.

Senast Kris Kristofferson släppte ett album var 2009, "Closer To The Bone", som hyllades av tidningar som Rolling Stone, Uncut och No Depression. Även då besökte han Sverige och spelade inför förväntansfulla fans. 2010 förärade han Sverige med en kortare sommarturné och i höst kan vi åter möta denne legendar på tre svenska musikscener.

Med empati och en unik känsla för mänskliga relationer talar Kris Kristofferson från själen via sina låtar. Genom att göra så, talar han verkligen för oss alla. Kris Kristofferson är en singer songwriter och storyteller i ordens rätta bemärkelse.

Konsertlängd:

www.welcomeuppsala.se

Arrangör: Welcome Uppsala