x

R. Stevie Moore + Dammit i'm Mad
Debaser Slussen
D. 2012.05.07 Kl. 15:00

Som en av de mest svårkatogoriserade och excentriska musikerna inom rock, så är R. Stevie Moore ett äkta original. Efter att konsekvent flytt undan den traditionella skivindustrins grepp, kanske mer än vad någon internationellt välkänd singer/songwriter tidigare lyckats med, har Moore släppt tusentals låtar (bokstavligt talat) och över 400 album via egna bolaget The R. Stevie Moore Cassette Club.

Moores musik är en säregen blandning av klassiska pop-influenser, konstnärlig experimentalism och egensinniga texter. Han har inspirerat flera generationer av lo-fi-entusiaster och har blivit geniförklarad av både Ariel Pink och Gary War.

Trots att han förmodligen är lite för udda och utmanande för att slå igenom utanför den hängivna och växande kult som följer honom, så har R. Stevie Moore förblivit dedikerad till musiken och sin vassa, självständiga och alldeles egna vision.

"A national treasure." – Rolling Stone
"Moore may well be the most talented musician never to have released a record on a major label." - Pitchfork

DAMMIT IM MAD
Bandet som klubben Mother beskriver som topp 5 bland svenska akter någonsin och som stolt gav dem deras första gig för 2 år sedan och som även fick representera dem tillsammans med Fritz's Corner ett år senare. En verklig Mother-favorit med andra ord.

Bandet består av Anton Toorell (Jamon Jamon, Invader Ace) och Christian Augustin (Soldier One). Det är en perfekt DIY-briljans i denna show, som ett Deerhoof-sidoprojekt, men med tillagda datoriserade röster mellan sångerna, fantastiska masker och två underbara musiker som på något sätt lyckas spela flera olika instrument på en och samma gång. Musiken har beskrivits som om Lightning Bolt skulle spela Fint Tillsammans-covers, men man kan också höra influenser av band som Kraftwerk, Merzbow och Pac-Man. De har gjort en lysande Britta Persson-remix och de fullkomligt äger live.

DJ ikväll är Peter Larsson. Konstnär, vinyl/kassett-samlare, DIY-entusiast och äger även skivbolaget Hockey Rawk, som har släppt album med band som Mole Says Hi, Le Ton Mite och Elias Krantz.

DJ är även Martin Hagrot. Otroligt eklektisk musiksmak och även musiker i band som Munnen, Revl9n och hans soloprojekt Telephone Melts.