x

Spectrum
Debaser Slussen
D. 2012.11.08 Kl. 15:00

Spectrum är kanske det mest rakryggade och framstående projektet av Pete "Sonic Boom" Kember sedan splittringen av legendariska Spacemen 3. Efter tidigare soloprojekt som The Experimental Audio Research (EAR), fick Kember möjlighet till att utforska de ambienta och hypnotiska texturerna, vilket han med Spectrum framgångsrikt lyckades blanda ut med glittrande och konventionell pop. Allt detta utan att aldrig förlora siktet på den abstrakta och psykadeliska ledstjärna som senare skulle utvecklas till att bli hans alldeles unika nisch.

Spectrum började som ett projekt där flera av Spacemen 3-medlemmarna var inblandade. 1991 släpptes första singeln "How You Satisfy Me", men det var inte förrän 1996 som Spectrum etablerades som Pete Kembers egna soloprojekt. Hans musik tar riktning mot 60-talets garagevåg, detta kombinerat med ett ständigt sneglande mot Spacemen 3:s minimalistiska psykadelia. Resultatet blir musik med rytmer som hjärtslag, atmosfäriska gitarrslingor och ett nästintill utomjordisk känslomässigt tillstånd.

Hellmut Sommar:Revisited
Klubb Hellmut har sedan 1997 serverat stockholmarna indie och underground. På ett otal klubbar och restauranger har mer än 400 band spelat, många timmar av den bästa musiken har spelats från djbåsen. Första sommaren Debaser slog upp portarna så var även Klubb Hellmut med, då som HELLMUT:SOMMAR.