x

Mark Kozelek
Nefertiti
D. 2012.17.11 Kl. 19:00

Luger & PK Musik presenterar:
Mark Kozelek
Nefertiti
Lördag 17 november 2012 kl 19.00
På scen ca. 21.00
Ålder 18 år

Vi kan inte vara gladare, en ikons ankomst till höstsverige! "When I get compared to artists like José González or Bon Iver, I can't help but think, "I've been doing this since they were in third grade."

Det må vara beräknande och ytligt eller fördjupande och mångdimensionerat, men det är enkelt att förstå varför otaliga filmproduktioner - från mästerliga dokumentären Tarnation till amerikanska ungdomsöverklassorgien Dawson Creek - valt just Mark Kozeleks arrangemang. Ensam med sin nylonsträngade gitarr och en röst som är både skör och självsäker förmedlar Kozelek den känslomässiga autencitet som borrar sig in i oss alla. Oavsett om det varit med hyllade gruppen Red House Painters, i eget namn eller som det löst definierade Sun Kil Moon är det musik som berör och stannar kvar.

Det är intressant. För samtidigt som Kozeleks musik lätt används som en känslomässig avtryckare, som en kuliss, är det litterär musik - texterna är fantastiskt vackra självbiografiska berättelser - som kräver uppmärksamhet och omtanke. En slags motpol till nedladdningsgenerationens upplevelsepundande.

Sitt still. Lyssna. Känn.