x

Jazzkonsert Med Lagaylia & Jan Lundgren Trio - Until It’S Time
Örebro Konserthus
D. 2012.14.09 Kl. 19:00

Ett unikt musikaliskt möte på realeaseturné i september.

Två starka profiler med olika musikaliska bakgrunder – båda med jazzens puls i blodet. Var och en på sitt sätt. En musikalisk duell men också ett möte i jazzens rike där Jan har sin naturliga hemvist.
LaGaylia som för dom flesta är känd från stora scener och från TV med sin soul-repertoar har ett varmt och innerligt förhållande till jazzen, en hittills okänd sida för hennes svenska fans.

Jan och LaGaylia har inspirerat varandra att utforska jazzens värld. Ett möte och en musikalisk befruktning som presenterar några mer kända kompositioner och ett flertal mindre kända. Konserten bjuder också på en egenkomponerad låt, signerad Lundgren/Frazier.

Deras samarbete började så smått som ett experiment vintern 2010 med en spontan känsla att detta kan bli början på ett långvarigt och utvecklande samarbete. Denna instinkt visade sig vara rätt. Under dom dryga två år som gått har Jan & LaGaylia kunnat ses på Sveriges största jazzfestivaler och på flertalet jazzklubbar. Det är resultatet från några av dessa konserter som presenteras på debutalbumet ”LaGaylia Frazier & Jan Lundgren Trio - Until it’s time”, liveinspelningar från Stockholm Jazz Fest, Ystad Sweden Jazz Festival m fl.

Längd: ca 2 timmar (inkl. paus)
Biljettpris: 100-305 kr (inkl serviceavgifter)
Arrangör: Örebro Jazz & Blues Club
Biljettinfo: Se fliken övrig information.
Mer info: www.lagaylia.net & www.janlundgren.com

Jan & LaGaylia har lovordats av flertalet svenska och utländska musikrecensenter. Efter deras konsert på Ystad Sweden Jazzfestival 2011 skrev den tunga engelska jazzkritikern Mark Gilbert i tidningen ”Jazz Journal” bla denna hyllning i ett utdrag ur recensionen:

"Jan Lundgrens delikata, fräscha tolkningar exemplifieras bla i hans fängslande nygamla" Round Midnight ".

"Publiken förtrollades av LaGaylia’s enorma röstomfång, smidiga frasering, skräckinjagande soul-jazz kraft och dynamiska fysisk prestation".

"Denna konsert var var nog höjdpunkten på festivalen."

LaGaylia mottog 2010 års ”Anita O’day Award” som delades ut i samband med en konsert på Jazzens Museum, Strömsholm.

Med anledning av debutalbumets release i september 2012 gör dom en 3 veckors turné till ett flertal konserthus och jazzklubbar i Sverige.

Medverkande:
LaGayllia Frazier sång, Jan Lundgren flygel, Mattias Svensson kontrabas, Zoltan Csörsz trummor. Datumen 12.9, 13.9, 14.9, 15.9, 19.9 och 20.9 medverkar Hans Backenroth på kontrabas.