x

Releasefest Nubian Rose
Debaser Slussen
D. 2012.02.07 Kl. 19:00

Nubian Rose är ett band som har tagit 80-talets stadiumhårdrock till 2012. Den 27/6 släpps deras debutskiva, Mountain, och den 2/7 har de releasfest på Debaser Slussen.

Det som gör Nubian Rose unika är att de har en av Sveriges bästa scenartister vid micken; Sofia Lilja. Hon är mest känd som landets främsta sång- och artistcoach och har jobbat med många ur landets artistelit, men för det svenska folket är hon mest känd för att under 8 år fått alla artister i TV4’s Idol att få ut det mesta av sina talanger.

Nu är det dags för Sofia Lilja att skina själv och det är få som överträffar hennes lyskraft på en rockscen. Musiken är stor, hård och melodiös. Influenserna är några av 80-talets främsta stjärnor såsom Whitesnake, Ozzy, Journey och Michael Schenker. Skivan är mixad av Sveriges främsta hårdrocksproducent, Tobias Lindell (Mustasch, Europe, H.E.A.T., CrashDiet) och gästar på plattan gör Mats Levén(Candlemass, Yngwie Malmsteen, Krux) och Kee Marcello (Europe, Easy Action). Nubian Rose är signad till
Rambo Music (Sony music).